Pedro (©Reuters)
Pedro (©Reuters)

Fla-Flu obračun u finalu Karioka: Pedro nasukao Moreplovce (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.03.23. | 05:58

Crveno-crni i u drugom meču polufinala plej-ofa pobedili Vasko da Gamu – 3:1 na Marakani, a dvostruki strelac bio je reprezentativac Brazila

Očekivano finale plej-ofa u šampionatu Karioka. U borbi za tron u Rio de Žaneiru igraće dva najveće kluba u ovom velegradu, Flamengo i Fluminense. Finale se igra na dve utakmice, a oba duela na programu su na kultnoj Marakani. Prošle sezone je Fluzao bio bolji od ljutog rivala, uspeo je da mu preotme titulu u dvomeču za titulu.

Dok je Fluminense dan ranije izbrorio finala posle moćne pobede nad Volda Redondom sa 7:0 u revanšu (u prvom meču poražen sa 2:1), Flamengo je u oba duela bio bolji od Vasko da Game. Posle 3:2 pre pet dana, tim portugalskog stručnjaka Vitora Pereire slavio je i u drugom meču polufinala ple-ofa, i to ubedljivije sa 3:1. Opet je u prvom planu bio Pedro, dvostruki strelac za Flamengo.

Izabrane vesti

Meč je odigran na Marakani, a ne na malom stadionu Vaska. Do 82. minuta je bio 1:1, povratnik u društvo najboljeg brazilskog fudbala je imao šanse da uvede meč u neizvesnu završnicu, ali je Pedro iz penala drugim pogotkom na susretu rešio pitanje prolaska u borbi za trofej.

Jedini gol za Moreplovce delo je Kapasa u 31. minutu, dok je u poslednjim trenucima meča finale Flamengu overio Ajron Lukas. Pedro, reprezentativac Brazila, je za 180 minuta postigao tri gola protiv Vaska i najavio da će biti udarna igla tima u Seriji A koja kreće polovinom aprila, za razliku od prethodnih sezona kada su u epicentru bili Gabrijel Barbosa Gabigol i Urugvajac Đorđijan de Araskaeta.

Flamengo i Fliminense su igrali ove sezone u ligaškom delu Karioka šampionata, kada je Flu slavio sa 2:1. Prvi meč igra se 2. aprila, a revanš je sedam dana kasnije.

BRAZIL, ŠAMPIONAT KARIOKA – POLUFINALE PLEJ-OFA (REVANŠI)

Subota

Fluminense – Volta Redonda 7:0 (5:0)

/Ksavijer 4, Kano 8, 45+5, 64pen, 90, Alešander 26, Martineli 42/

Nedelja

Vasko da Gama – Flamengo 1:3 (1:1)

/Kapasa 31 – Pedro 16, 82pen, Lukas 90+5/



tagovi

Južna AmerikaFlamengoPedroVasko da Gama

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara