Fudbaleri Flamenga i Al Hilala (©Reuters)
Fudbaleri Flamenga i Al Hilala (©Reuters)

Flamengo je prešao 7.300 kilometara da bi postao svetski šampion, ali pita se ponešto i Al Hilal

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.02.23. | 11:58

Prvi meč polufinala Klupskog svetskog prvenstva na programu je ovog utorka od 20 časova u Kazablanki

Tek sada kreće ono najzanimljivije na Klupskom svetskom prvenstvu, od polufinala, kada su se priključili i prvaci Evrope (Real Madrid) i Južne Amerike (Flamengo). Brazilski velikan će prvi na teren u Kazablanki, ovog utorka od 20 časova će se boriti sa najboljim azijskim timom Al Hilalom za plasman u finale.

Zbog papazjanije AFC sa kalendarom, zbog pandemije korona virusa, prošlosezonska Liga šampiona se nije još završila. Zato, saudijski Al Hilal je dobio pozivnicu na svetsku smotru kao klub koji je poslednji bio krunisan u Aziji.

Izabrane vesti

Al Hilal je već napravio zapažen rezultat eliminacijom šampiona Afrike i domaćina turnira Vidad Kazablanke posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Zato, sada će sa velikom injekcijom samopouzdanja dočekati polufinalni okršaj.

Brazilski gigant je objektivno gledano favorit u ovom meču, ali bi bilo pogubno otpisivati ekipu čiji su igrači činili okosnicu sastava reprezentacije Saudijske Arabije na nedavnom Mundijalu u Kataru.

Al Hilal na terenu predvodi fantastični Salem al Davsari, a tu su i brojni kvalitetni internacionalci kao što su Andre Kariljo, Musa Marega, Lusijano Vijeto, Hjun So Jang, Odion Igalo, te bivši igrači upravo Flamenga Gustavo Kueljar i Mišel. Na klupi je i stari argentinski lisac Ramon Dijaz, koji odlično predvodi ovaj tim. Naravno, i Flamengo ima svoje fantastične adute, poput Gabigola, Pedra, Evertona Ribeira, De Araskaete, Žersona, Evertona...

20.00: (1,50) Flamengo (4,30) Al Hilal (6,50)

Ovo je treći put da se Al Hilal našao u polufinalu Klupskog svetskog prvenstva, posle 2019. i 2021. godine. U oba navrata je tamo poražen, a zanimljivo da je 2019. upravo Flamengo bio nepremostiva prepreka. Igralo se u Dohi, Saudijci su tada vodili sa 1:0 pogotkom Al Davsarija, ali su u nastavku Brazilci preokrenuli i slavili sa 3:1. Flamengo je kasnije izgubio u finalu od Liverpula, pa je tako propustio svoju prvu šansu da osvoji Klupsko svetsko prvenstvo.

Al Hilal je malo više u takmičarskom ritmu, u prvenstvu Saudijske Arabije je odigrano već 15 kola. Tačno pola sezone. S druge strane, Brazilci su Seriju A završili pred Mundijal u Kataru, a nova sezona kreće tek na proleće. U toku su doduše državni šampionati, koje prvoligaši uglavnom koriste da isprobaju rezerve.

U šampionatu Karioka je Flamengo dominantan, posle šest kola je sakupio 14 bodova (četiri pobede i dva remija), ali kao što smo napisali, najčešće je igrao u kombinovanom sastavu. Realniju sliku daje Superkup Brazila, odigran pre desetak dana, gde su izabranici Vitora Pereire poraženi u dramatičnom meču sa 4:3. Gabrijel Barbosa je bio dvostruki strelac, a na četiri nastupa u šampionatu Karioka je postigao tri gola, tako da je evidentno raspucan i biće velika opasnost po Al Hilal.

Flamengo je prevalio 7.300 kilomenatara da bi došao do Kazablanke, Saudijci oko 5.300, a obe ekipe nisu došle u Maroko turistički, već u najjačem sastavu. Brazilcima nedostaju samo Bruno Enrike i Viktor Ugo, zbog povreda, dok je Al Hilal bez suspendovanog Kana i povređenog Karilja.

KLUPSKO SVETSKO PRVENSTVO – POLUFINALE

Utorak

20.00: (1,50) Flamengo (4,30) Al Hilal (6,50)

Sreda

20.00: (9,00) Al Ahli (5,00) Real Madrid (1,35)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

FIFA Klupsko svetsko prvenstvoFlamengoAl Hilal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara