Horhe Sampaoli (©Reuters)
Horhe Sampaoli (©Reuters)

Flamengo platio 1.800.000 evra, otpustio Sampaolija i krenuo po Titea

Vreme čitanja: 1min | pet. 29.09.23. | 12:54

Mada je on tvrdio da neće trenirati nijedan brazilski klub u 2023. godini…

Bilo je kratko i ne baš slatko. Horhe Sampaoli napustio je klupu Flamenga, pošto nije uspeo da slavni brazilski klub podigne na nivo koji je uprava očekivala. Za utehu, dobiće odštetu od 1.800.000 evra, pošto je mu je ugovor isticao tek u decembru 2024.

Sampaoliju je presudilo izgubljeno finale brazilskog Kupa od Sao Paula koji je Flamengo tako skinuo krunu. To je međutim bio samo jedan od razočaravajućih rezultata.

Izabrane vesti

Flamengo je pre toga ispao u osmini finala Kopa Libertadores, južnoameričkog prvenstva u kome je takođe branio titulu, pošto ga je eliminisala paragvajska Olimpija. U prvenstvu, Flamengo je tek sedmi na tabeli, a prošlo je već 24 kola. Vodeći Botafogo je 11 bodova ispred.

Brazilski mediji pišu da će uprava kluba sada krenuti po Titea, koji je bio selektor Brazila dok ga na prošlogodšnjem Mundijalu Hrvatska nije izbacila u četvrtfinalu. Mada je to pod znakom pitanja, jer je sam Tite u brojnim postmundijalskim intervjuima izjavljivao da sigurno neće predvoditi nijedan brazilski klub u 2023. godini, te da čeka šansu da se pokaže u inostranstvu.




tagovi

FlamengoTiteHorhe Sampaoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara