Pedro (Foto: Reuters)
Pedro (Foto: Reuters)

Flamengo pokerom u Buenos Ajresu došao na prag finala Kopa Libertadores, het-trik Pedra (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.09.22. | 05:43

Velez razbijen u paramparčad kod kuće

Nadali su se u Vezelu da bi posle nekoliko iznenađujućih rezultata da se domognu finala. Posle prve utakmice polufinalne serije, to je postala nemoguća misija. Flamengo je u Beunos Ajresu bio neumoljiv, pa je sa 4:0 obezbedio ogromnu zalihu pred revanš koji će pritom odigrati pred svojim navijačima.

Osetila se razlikva u kvalitetu. Odličnu ekipu je u Riju sastavio Dorival Žunior. Delovali su Rubronegri daleko bolje na terenu, iako nisu imali mnogo više prilika (15:10 u šutevima). Ipak, domaćin je samo jednom poslao loptu u okviru gola, gosti su to u čak 10 navrata uradili.

Izabrane vesti

Često je golman argentinske ekipe bio testiran. Na kraju je uspeo da upiše čak šest intervencija, ali je bio nemoćan da ozbiljnije utiče na ishod utakmice. Revanš je za nedelju dana u Rio de Žaneiru, ali se čini da je ovde sve gotovo.

Junak brazilskog velikana bio je ofanzivac Pedro koji je postigao het-trik. Igrao se 32. minut kada je posle odličnog centaršuta sa desne strane izbio sam pred protivničkog golmana i rutinski postigao prvi pogodak. Na drugi je čekao do 61. minuta. Bila je to prava majstorija, pošto je iz vrlo nezgodnog ugla uspeo da lobuje golmana Veleza. Tačku je stavio u 82. minutu i to posle pasa novajlije Artura Vidala.

Najlepši gol na utakmici bio je ipak delo Evertona Ribeira. Kurnisao je fantastičnu akciju Flamenga, naizgled traljavim, ali vrlo preciznim udarcem.

KOPA LIBERTADORES, POLUFINALE - PRVI MEČEVI

Sreda

Atletiko Paranaense - Palmeiras 1:0 (1:0)

/Santana 23/

Četvrtak

Velez - Flamengo 0:4 (0:2)

/Pedro 32, 61, 83, Everton 45+1/


tagovi

Kopa LibertadoresFlamengoVelez SarsfildPedroArturo VidalEverton Ribeiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara