Juri Alberto (©Reuters)
Juri Alberto (©Reuters)

Flamengo ponižen: Ples Jurija Alberta na Marakani, Hulkov Atletiko je novi lider Brazileiraa

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.08.21. | 04:02

Šampion razbijen u Riju od Internasionala – 0:4. Prvi poraz na klupi crveno-crnih za trenera Renata Gauča Portalupija. Ekipa iz Belo Orizontea iskoristila kiks Palmeirasa i preuzela čelo Serije A

Prošle sezone su Flamengo i Internasional do poslednjeg trena u Brazileirau vodili bitku za titulu u zemlji fudbala. Na kraju je velikan iz Rija za bod bio bolji od Crvenih iz Porto Alegrea i stigao do druge uzastopne krune u Seriji A. Oba tima su loše krenula novu sezonu, smenili su trenere. Internasional je napravio iznenađenje pobedivši šampiona na Marakani sa čak 4:0 u 15. kolu Serije A. Bio je to prvi poraz na klupi crveno-crnih za trenera Renata Gauča Portalupija koji je nasledio na kormulu Rožerija Senija.

Tim iz Porto Alegrea prekinuo je sjajan niz Flamenga od čak osam pobeda u svim takmičenjima i potvrdio da je u sve boljoj formi kako šampionat odmiče. U prvom planu bio je napadač Juri Alberto koji je postigao tri gola za goste. Mladi 20-godišnji napadač je pre ovog kola samo jednom zatresao mrežu za 14 kola, a sada je odigrao meč sezone i demolirao šampiona na kultnoj Marakani.

Izabrane vesti

01.00: (1,48) Gremio (4,10) Šapekoense (7,50)

U 19. minutu je Juri Alberto odigrao dupli pas sa Edenilsonom, izašao sam ispred golmana Dijega Alvesa i rutinski ga prevario za prednost gostiju koji su igrali ovog puta u belim dresovima.

Isti igrač je u sledećem napadu sa samo par metara promašio zicer, ali ga je hteo gol noćas. U finišu prvog poluvremena je iskosa sa leve strane prevario loše postavljenog čuvara mreže domaćina Alvesa. U nastavku se očekivao odgovor šampiona Brazila, ali ovo je bilo košmarnih 90 minuta za Gabigola i drugove.

Flamengo je krenuo u nastavku na sve ili ništa. Dobio je debakl, jedan od najtežih u poslednjih nekoliko godina na svom terenu. Ovogodišnje pojačanje iz Šahtjora Tajson izveo je magiju u 57. minutu. Dobio je loptu na oko 30 metara od svog gola, a onda je sve sam uradio, pretrčao više od 70 metara, pritom prevario jednog igrača domaćeg tima, stuštio se ka golu Flamenga i postigao prvenac u dresu Internasionala. Pre toga je više od decenije branio boje klubova iz Ukrajine, Metalista i Šahtjora.

Flamengo ništa nije mogao da uradi u napadu, jalovo su napadali, a gosti su preko ubitačnih kontri dokusurili šampiona. Opet je Juri Alberto izbegao ofsajd zamku i treći put prevario Alvesa za katastrofu Flamenga koji je napravio lošu uvertiru pred gostovanje Olimpiji u Asunsionu u prvom meču četvrtfinala Kopa Libertadores.

Posle iznenađujućeg poraza Palmeirasa na svom terenu od Fortaleze (2:3), novi lider Brazileiraa je Atletiko Mineiro. Tim iz Belo Orizontea dobio je u gostima Žuventud sa 2:1 posle preokreta u nastavku meča. Neuništivi veteran Hulk u 77. i Natan u prvom minutu sudijske nadoknade su doneli trijumf Atletiku i prvo mesto na tabeli. Hulk i drugovi naredne nedelje ide na noge River Plejtu u Buenos Ajresu u prvom meču četvrtinala Kopa Libertadores.

U derbiju Sao Paula na Vila Belmiru Santos i Korintijans su odigrali bez pogodaka.

BRAZIL 1 - 15. KOLO

Petak

Sport Resife - Bragantino 0:0

Subota

Atletiko PR - Sao Paulo 1:2 (1:2)

/Renato Kajzer 28 - Pablo 14pen, 33/

Nedelja

Kujaba - Baija 1:1 (1:1)

/Pepe 37 - Rodriginjo 26/

Palmeiras - Fortaleza 2:3 (2:2)

/Titi 12ag, Vilijan 34 - Benevenuto 18, Robson 25, Tores 90+5/

Amerika Mineiro - Fluminense 1:0 (0:0)

/Santos Ademir 72/

Žuventud - Atletiko Mineiro 1:2 (1:0)

/Paulinjo 45+1 - Hulk 77, Natan 90+1/

Santos - Korintijans 0:0

Seara - Atletiko GO 0:0

Flamengo - Internasional 0:4 (0:2)

/Juri Alberto 19, 41, 70, Tajson 55/

Utorak

01.00: (1,48) Gremio (4,10) Šapekoense (7,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BrazilBrazil 1InternasionalFlamengoHulkAtletiko Mineiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara