Fudbaler Flamenga Arturo Vidal (©Reuters)
Fudbaler Flamenga Arturo Vidal (©Reuters)

Flamengo se muči i u četvrtom takmičenju: Vasko ruši Marakanu

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.03.23. | 23:05

Prvi meč polufinala šampionata Karioka na programu je u utorak od 01.10 časova

Osam dana kasnije isti rivali se susreću na istom mestu. U noći između ponedeljka i utorka, od 01.10 časova po srednjoevropskom vremenu, fudbaleri Flamenga će da ugoste na Marakani Vasko da Gamu, ovog puta u prvom meču polufinala plej-ofa šampionata Karioke.

Prethodni duel brazilskih prvoligaša gledali smo u ovom istom takmičenju, ali u ligaškoj fazi. Tada je Vasko uspeo da trijumfuje sa 1:0, što mu je naposletku i donelo prednost domaćeg terena u revanšu dvomeča.

Izabrane vesti

Gol odluke postigao je Pumita Rodrigez u 48. minutu, a Vasko je tada mogao i do ubedljivijeg trijumfa. Međutim, Pedro Raul sredinom drugog poluvremena nije realizovao jedanaesterac. Ipak, i taj rezultat je bio dovoljan da na kraju Vasko završi ispred Flamenga na tabeli. Imali su isti broj bodova, a Vasko je postigao jedan pogodak više.

Možda je direktan susret bio ključan, ali Flamengo je sam kriv što nije zauzeo prvu poziciju, jer je u poslednjem kolu izgubio i od Fluminensea, sa 2:1. Flu je tako došao do prve pozicije i dvomeča sa trećeligašem Volta Redondom.

01.10: (1,80) Flamengo (3,35) Vasko da Gama (4,30)

Flamengo je od početka 2023. godine izgubio u Superkupu Brazila i u Rekopi Sudamerikane, a na Klupskom svetskom prvenstvu je osvojio treće mesto, posle poraza u polufinalu od Al Hilala iz Saudijske Arabije. Dakle, za sada imaju navijači Flamenga mnogo razloga da budu nezadovoljni, pa ne čudi to što se već priča o smeni trenera Vitora Pereire. Ukoliko crveno-crni ne osvoje šampionat Karioka, pitanje je hoće li 54-godišnji strateg dočekati početak Serije A (15. april) na toj funkciji.

U odnosu na prethodni duel očekuje se čak pet promena u sastavu Flamenga. Najavljeno je da se Fabrisio Bruno, Arturo Vidal, Tijago Maja, Ajrton Lukas i Pedro nađu među starterima.

Pereira ne može da računa na Bruna Enrikea, Davida Luiza, Filipea Luisa i Erika Pulgara. S druge strane, zbog povreda strateg Vaska Maurisio Barbijeri je bez Gabrijela Dijasa, Rikelmea i Mirande.

BRAZIL (KARIOKA) – POLUFINALE (PRVI MEČEVI)

Nedelja

Volta Redonda – Fluminense 2:1 (1:0)

/Pedrinjo 29, Lele 52 – Ninjo 79/

Utorak

01.10: (1,80) Flamengo (3,35) Vasko da Gama (4,30)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Brazil 1FlamengoVasko da Gama

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara