Slavlje fudbalera Flamenga (AFP)
Slavlje fudbalera Flamenga (AFP)

Flamengo srušio Sao Paulo u velikom derbiju i vratio se u borbu za titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.08.22. | 03:37

Rubro-negri upisali petu uzastopnu pobedu

Veliki derbi brazilskog fudbala između Sao Paula i Flamenga nikoga nije impresionirao, mada su najveći grad Brazila sa osmehom na licu napustili Rubro-negri. Flamengo je trijumfovao iako Dorival Žunior, čuvajući svežinu za revanš Libertadoresa protiv Korintijansa, u startnu postavu nije uvrstio nosioce igre poput Evertona Ribeira, Jorijana De Araskaete, Gabrijela Gabigola Barbose. Nije to smetalo gostima iz Rija da rano povedu, pa da u poslednjim sekundama meča zapečate trijumf u 21. kolu Brazileiraa - 0:2.

I pre i posle ovog meča raspoloženje u taborima Sao Paula, odnosno Flamenga dijametralno je suprotno. Izabranici Rožerija Senija vezali su šesti meč u Seriji A bez da su osetili slast pobede, dok je Mengao upisao čak petu uzastopnu pobedu koja mu daje pravo da se nada povratku u borbi za titulu. Večerašnjm trijumfom prišao je lideru Palmeirasu na šest bodova zaostatka i nada se kiksu Verdaa protiv Gojasa.

Izabrane vesti

Mlađani Lazaro je ove sezone umeo da odgovori na sve zahteve trenera Dorivala Žuniora koji ga je u više navrata šaltao sa pozicije na poziciju. Noćas ga je maltene koristio kao lažnu devetku (prethodno igrao i u odbrani i u veznom redu), a 20-godišnjak je u novoj ulozi odgovorio ekspresno brzim golom. Tekao je sedmi minut utakmice kada je Lazaro neodbranjivo gađao glavom.

Flamengo je u prvom poluvremenu limitirao rivala na samo jedan udarac u okvir gola. U drugom je Sao Paulo malo prodisao, ali daleko od toga da je pravio Bog zna kakve probleme gostujućem timu. Flamengo je bio mnogo bliži drugom golu, a nakon nekolicine propuštenih prilika, mogao je da bude surovo kažnjen u 83. minutu. Tada se posle greške fudbalera Flamenga ka golu Santosa stuštio Markos Giljerme, ali i očajno završio akciju. Lopta se maltene dokotrljala u ruke čuvara mreže, mada Giljerme alibi može da traži u činjenici da ga je pri šutu uhvatio grč - to je postalo jasno nakon usporenog snimka.

Od sredine drugog dela Žunior je na teren počeo da šalje tešku artiljeriju u vidu Gabigola, De Araskaete, odnosno Ribeira u nameri da zapečati pitanje pobednika. I željeni drugi gol je došao... Doduše mnogo kasnije nego što je Žunior zamislio. U petom, od predviđena četiri minuta nadoknade Gabigol je povukao kontru i na kraju je sebično, ali uspešno završio. Imao je nekoliko opcija za dodavanje, ali je na kraju uspeo da zavuče loptu u malu mrežu.

Flamengo već za dva dana očekuje revanš četvrtfinala Libertadoresa protiv Korintijansa kojeg je u prvom meču pobedio sa 2:0, dok Sao Paulo ide na noge Seari sa minimalnom prednošću i ima lepu priliku da se nađe u polufinalu Kopa Sudamerikane.

BRAZIL – 21. KOLO

Subota

Botafogo – Seara 1:1 (1:0)

/Kuesta 9 - Mendosa 50/

Žuventud – Amerika Mineiro 0:1 (0:1)

/Pedrinjo 8/

Atletiko Gojanense - Bragantino 2:1 (0:0)

/Marlon 52, Ćurin 61 - Kandido 82/

Avai - Korintijans 1:1 (1:0)

/Bisoli 36 - Balbuena 77/

Nedelja

Sao Paulo - Flamengo 0:2 (0:1)

/Lazaro 7, Gabigol 90+5/

21.00: (1,50) Fluminense (4,00) Kujaba (7,50)

21.00: (1,30) Palmeiras (5,20) Gojas (11,0)

23.00: (2,30) Fortaleza (3,10) Internasional (3,35)

23.55: (1,55) Atletiko Mineiro (3,80) Atletiko PR (7,00)

Utorak

01.00: (2,25) Koritiba (3,10) Santos (3,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FlamengoSao PauloBrazil 1Brazileirao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara