Duel sa prošlog susreta Flamenga i Atletiko Mineira (©Reuters)
Duel sa prošlog susreta Flamenga i Atletiko Mineira (©Reuters)

Flamengov monopol na Superkup Brazila

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.02.22. | 18:00

Atletiko Mineiro će pokušati da uzme trofej koji je do sada stanovao samo u Riju de Žaneiru. Meč velikih rivala je na programu u nedelju od 20 časova

Podrhtava tlo u najvećoj zemlji Južne Amerike. Okršaj u Kujabi za trofej u Superkupu Brazila između možda i dva najveća rivala iz različitih saveznih država, Atletiko Mineira i Flamenga.

Uvek se isto pitanje provlači pred Superkup, kada je situacija kao sada u Brazilu. Atletiko Mineiro je osvojio i prvenstvo i Kup Brazila prošle sezone, ali opet će za trofej Superkupa morati da igra protiv vicešampiona u nedelju od 20 časova. Pomalo nefer, ali tako je uvek kada je ovakva situacija.

Izabrane vesti

Druga nefer stvar je što se meč igra u Kujabi. Flamengo tu ima većinski navijače, gotovo da igra na domaćem terenu, pošto će imati mnogo veću podršku od šampiona. Žalili su se zbog toga čelnici Atletika, ali promene domaćinstva nije bilo.

Ovo će da bude tek treće izdanje Superkupa od kako je ono reaktivirano, a prva dva je osvojio Flamengo. Savladao je Atletiko Paranense 2020. sa 3:0, a potom je prošle godine bio bolji od Palmeirasa posle penala. Prethodno su odigrana samo još tri Superkupa, dva 1990. i jedan 1991. Po jedan pehar su osvojili Gremio, Vasko da Gama i Korintijans.

20.00: (2,65) Atletiko Mineiro (3,20) Flamengo (2,75)

Obe ekipe su ove godine igrale već utakmice kroz šampionate saveznih država. Atletiko je u šampionatu Mineira drugi, posle sedam kola ima 16 bodova. Plasman u plej-of se ne dovodi u pitanje, a praktično su mu Kruzeiro i Amerika Mineiro jedini konkurenti za taj trofej.

Ipak, posle odlazaka Dijega Koste, Žuniora Alonsa i Markinjosa, pitanje je da li je i dalje Atletiko toliko dominantan u odnosu na Flamengo.

S druge strane, velikan iz Rio de Žaneira je odoleo napadima iz Engleske na Gabrijela Barbosu i najbolji strelac ekipe je i dalje tu. Došlo je i nekoliko pojačanja, poput Tijaga Maje iz Lila ili Marinja iz Santosa, što za sada ipak nije bilo dovoljno Flamengu ni da uspostavi dominaciju u šampionatu Karioka. Nedavno je izgubio derbi od Fluminensea (1:0), pa mu posle sedam kola gleda u leđa.

Prošle sezone su u prvenstvenim duelima Atletika i Flamenga oba tima odbranila svoj teren. U Belo Horizonteu je bilo 2:1, potom u Rio de Žaneiru 1:0. Zanimljivo je to da nerešen rezultat nije viđen na njihovim mečevima od 2017. godine, odnosno na devet uzastopnih utakmica. U tom periodu takođe nije postignuto nijednom ni više od četiri gola.

Atletiko je na meč Superkupa doputovao sa 30 igrača. Pitanje je međutim da li će svi oni da budu u konkurenciji, Matijas Zaračo je imao problema sa butinom i neizvesno je da li će da se nađe u timu. Takođe, trener Antonio Mohamed je poveo i Eduarda Vargasa, koji se još oporavlja od povrede kolena.

Flamengu će da nedostaju dvojica igrača. Tijago Maja je ispao iz tima zbog duboke posekotine koju je pretrpeo na prošloj utakmici, dok se Gustavo Enrike žalio na bol u kolenu desne noge.

SUPERKUP BRAZILA

Nedelja

20.00: (2,65) Atletiko Mineiro (3,20) Flamengo (2,75)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

SuperkupFlamengoAtletiko Mineiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara