Foto: Reuters
Foto: Reuters

Florenci se vraća u Romu, PSŽ traži novog desnog beka

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.04.21. | 14:05

Od ranije su opcije Orije i Beljerin

Nikako Alesandro Florenci da se “skući“ poslednjih godina. Prethodnu sezonu proverio je na pozajmici u Valensiji, a po istom receptu se i u aktuelnoj preselio u Pari Sen Žermen kao prinudno rešenje, nakon što je po isteku ugovora šampiona Francuske napustio Toma Menije.

Prinudno i po svemu sudeći privermeno, jer prema pisanju uglednog francuskog Ekipa Parižani neće iskoristiti opciju da za 9.000.000 evra otkupe ugovor italijanskog fudbalera.

Izabrane vesti

Situacija se navodno promenila u poslednjih nekoliko nedelja. Sportski direktor Leonardo je početkom aktuelne kalendarske godine govorio kako je zadovoljan Florencijem, uostalom Italijan je odigrao većinu prvenstvenih mečeva u prvom delu sezone, i pride započeo svaku utakmicu u Ligi šampiona, zaključno sa dvomečom protiv Barselone.

Međutim, krajem februara se povredio, potom zakačio i korona virus, a ono što je više od pomenutih stvari uticalo na promenu njegovog statusa navodno je utisak koji je ostavio na novog trenera Pari Sen Žermena Maurisija Poketina, jer argentinski stručnjak nije zadovoljan Florencijevim igrama u defanzivi i želi fizički dominantnijeg beka.

Mesto kraj desne aut-linije je u Florencijevom odsustvu u poslednje vreme pokrivao Kolin Dagba i pokazao, posebno u dvomeču sa Bajernom, da bi mogao da bude trajno rešenje. Međutim, Leonarda još uvek nije "kupio", pa Brazilac u narednom prelaznom roku planira u novu kupovinu. Ekip podseća da su mete Parižana Serž Orije, sa kojim je Poketino sarađivao u Totenhemu, te Ektor Beljerin.

A Florenci? On će nazad u Rim, ali jedino ukoliko Paolo Fonseka napusti klupu Vučice. U suprotnom čeka ga nova promena sredine, jer je kod portugalskog stručnjaka i izgubio mesto u startnoj postavi.


tagovi

Alesandro FlorenciPari Sen Žermen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara