Foto: AFP
Foto: AFP

Fluminense eliminisao staru mušteriju, Fred sa penala overio plasman u četvrtfinale (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 04.08.21. | 02:13

Brazilski klub pobedom (1:0) potvrdio mesto u narednoj fazi Kopa Libertadores

Pobeda 2:0 na gostovanju u Asunsionu predstavljala je značajan korak Fluminensea ka narednoj fazi Kopa Libertadoresa, te su fudbaleri brazilskog kluba bez mnogo pritiska ušli u revanš u kojem je gol odluke postigao Fred u 24. minutu iz jedanaesterca - 1:0.

Sero Portenjo ni u petom zvaničnom susretu sa večerašnjim rivalom nije uspeo da izbegne poraz, a trenutak odluke ispostavio se jedanaesterac okoji je Karaskal napravio igravši rukom pred svojim golom nakon šuta Freda. Upravo napadač domaćeg tima koji je i iznudio najstrožu kaznu preuzeo je odgovornost i rutonski matirao golmana gostiju.

Izabrane vesti

U želji da golom dođu do izjednačenja i remijem se makar časno oproste od takmičenja, igrači Sero Portenja,su tražili pit do mreže rivala, pretili su Akuinjo u 30, Boseli u 39. i Vilasanti u 48. minutu, ali je Fluminense očuvao vođstvo koje je mogao i da uveća preko Luiza u 66. ili Kajkija u 88. minutu.

Rezultat je ipak ostao nepromenjen, te je sa dve pobede Fluminense prošao u četvrtfinale Kopa Libertadores gde će mu rival biti ekvadorska Barselona. Klub iz Rio de Žaneira tako je postao peti brazilski predstavnik među osam najboljih, posle Atletika Mineira, Flamenga, Palmeirasa i Sao Paula, te je Brazil prva zemlja u sitoriji ovog takmičenja sa pet predstavnika u četvrtfinalu.

KOPA LIBERTADORES, OSMINA FINALA (REVANŠ)

Sreda

Fluminense - Sero Portenjo 1:0 (1:0)/prvi meč: 2:0

/Fred 24p/


tagovi

Kopa LibertadoresFluminenseSero Portenjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara