Herman Kano (desno), dvostruki strelac u prvom meču u Riju protiv Olimpije (©Reuters)
Herman Kano (desno), dvostruki strelac u prvom meču u Riju protiv Olimpije (©Reuters)

Fluminense jednom nogom u Kopa Libertadores, Olimpija na sve ili ništa

Vreme čitanja: 4min | sre. 16.03.22. | 23:05

Tim iz Rio de Žaneira brani u Asunsionu dva gola viška (1:3). Herman Kano uzdanica gostiju, Paragvajci se nadaju huku s tribina

Sa velikom prednošću ostvarenom u Rio de Žaneiru, Fluminense je dotputovao u Paragvaj gde će noćas (01.30) na legendarnom stadionu Defensores del Čako odigrati revanš susret protiv Olimpije iz Asunsiona, u sklopu treće i završne runde kvalifikacija za Kopa Libertadores.

U prvom meču brazilski klub je zabeležio pobedu rezultatom 3:1, čime je ostvario lepu prednost pred uzvratni duel, a koja mu pruža određenu komfornost remija ili čak poraza, sve dok ta razlika ne bude više od jednog gola. S druge strane, Paragvajci, da bi preokrenuli situaciju, moraju da pobede sa tri ili više golova razlike, a u slučaju da domaći sastav ostvari eventualnu pobedu od dva gola, bolje iz dvomeča i učesnika grupne faze najeminentnijeg klupskog takmičenja na kontinentu odrediće jedanaesterci. Poraženom se pruža šansa da učestvuje na Kopa Sudamerikani.

Izabrane vesti

Poraz od 3:1 na Enženjau od Fluminensea, bio je prvi za Olimpiju u sezoni 2022. Time je prekinut niz bez poraza od devet mečeva, između duela na otvaranju turnira Apertura i preliminarnih rundi Kupa Libertadores, na kojima Olimpija učestvuje od prve faze kvalifikacija.

01.30: (2,70) Olimpija Asunsion (3,15) Fluminense (2,55)

Gosti su na tom meču imali čak i veći posed lopte od Trikolora (55%), ali je domaći sastav bio superiorniji u stvaranju prilika, kao i u broju upućenih i realizovanih udaraca ka golu Olimpije. Fluminense je poveo golom Argentinca Hermana Kana u 11. minutu, ali je pet minuta kasnije Olimpija došla do izjednačenja preko Darlisa Gonzalesa. Na samom startu drugog dela igre Luiz Enrike ponovo dovodi u prednost domaći sastav, a u 68. minutu svojim drugim golom Kano postavio konačnih 3:1 za Trikolore.

Ako je trebalo podići samopouzdanje pred duel revanš duel, Olimpija je to uradila. U nedelju je dobila gradskog rivala Sero Portenjo sa 2:0, golovima Alehandra Silve u devetom i Gonzalesa u 90. minutu meča. Sa 11 osvojenih bodova (tri pobede i dva remija) i uz utakmicu manje, Olimpija trenutno zauzima četvrtu poziciju na tabeli, četiri boda ispod Sera, koji i pored poraza ostaje u vođstvu.

Golman Alfredo Agilar, koji je bio izostavljen sa prvom meča u Brazilu zbog infekcije uha trebalo bi da se vrati u tim, a napadač Giljermo Paiva, koji takođe nije igrao u Rio de Žaneiru zbog suspenzije, je još jedan igrač na kojeg može ponovo da računa Hulio Kaseres. Problem predstavljaju pozicije po bokovima, jer su Viktor Salazar i Ivan Tores suspendovani zbog žutih kartona.

Rani šampion Gvanabara kupa, Fluminense je u subotu imao mogućnost da izjednači rekord star 103 godine, uspostavljen nizom od 13 pobeda. Ipak, trener Abel Braga odlučio je da ne rizikuje. Uoči odlučujuće utakmice u kvalifikacionoj fazi Kopa Libertadores, dao je predah svojim nosiocima igre i poslao na teren tim sa rezervama i fudbalerima iz tima do 23 godine, koji su ostvarili samo remi bez golova sa Boavistom, prekinuvši uspešan niz Trikolora.

--------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Na ovaj način klub je završio svoj pohod kroz ligaški deo saveznog šampionata Kariokao na čelnoj poziciji sa 28 bodova (devet pobeda, jedan remi i jedan poraz), što je dva boda više od Flamenga. U polufinalu za protivnika će imati Botafoga. Prva utakmica na programu u ponedeljak na Enženjaou, dok je revanš zakazan za deset dana na Marakani.

23.15: (1,62) Estudijantes (3,60) Everton (5,30)

Zaslužan za gol i asistenciju u prvoj utakmici, napadač Luiz Enrike, ne bi trebalo da bude u sastavu za revanš duel u Asunsionu. On je bio žrtva nasilnog faula zbog kojeg je zamenjen početkom drugog poluvremena u prvom susretu na Enženjaou i trenutno je u procesu oporavka od povrede mišića. Napadač Fred bi takođe trebalo da bude van tima iz identičnih razloga.

Olimpija je prinuđena da juri zaostatak iz prvom meča, što sigurno znači da će biti znatno ofanzivniji, a ujedno i mnogo ranjiviji, ostavljajući prostora po bokovima defanzivne linije, na kojima već imaju nedostatak igrača prvobitno predviđenih za te pozicije, što će Fluminense svakako pokušati da iskoristi. Abel Fereira i njegov tim, najverovatnije će strpljivo čekati priliku za kontra napad gde će će glavnu ulogu imati krilni igrači poput Vilijana Gomesa i Ekvadorca Marija Pineida.

------------------------------

Sve utakmice kvalifikacija za Kopa Libertadores možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------------------

KOPA LIBERTADORES – POSLEDNJA RUNDA KVALIFIKACIJA (REVANŠI)

Sreda

Barselona Gvajakil – Amerika Mineiro 0:0, 4:5 posle penala /prvi meč: 0:0/

23.15: (1,62) Estudijantes (3,60) Everton (5,30) /prvi meč: 1:0/

Četvrtak

01.30: (2,70) Olimpija Asunsion (3,15) Fluminense (2,55) /prvi meč: 1:3/

Petak

01.30: (1,80) Strongest (3,45) Universidad Katolika (4,30) /prvi meč: 0:0/

***kvote su podložne promenama

PišeĐorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaFluminenseOlimpija AsunsionKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara