Foto: AFP
Foto: AFP

Fluzao silno započeo pohod na prvi kontinentalni trofej (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.04.22. | 02:26

Fluminense u prvom kolu grupne faze Kopa Sudamerikane rutinski izašao na kraj sa Orijente Petrolerom - 3:0

Kad već nije mogao u elitno takmičenje Južne Amerike, rešio je Fluminense da pokori za klasu slabije. Frustriran pošto je ispustio već viđeno učešće u Kopa Libertadoresu – prokockao dva gola prednosti u revanšu sa Olimpijom Asunsion – a opet motivisan jer je pre svega pet dana osvojio titulu šampionata Karioka, miks negativne i pozitivne energije Fluzao je iskalio na slabašnom Orijente Petroleru, na silan način započevši svoje učešće u grupnoj fazi Kopa Sudamerikane. Na Marakani više nego rutinskih 3:0 (2:0).

Na svojoj koži je bolivijski predstavnik osetio zbog čega ekipa Abela Brage kvalitetom, ali i prema mišljenju bukmejkera (kvota da će Fluminense osvojiti trofej u Kopa Sudamerikani u Mozzart kladionici iznosila je 7,00 pre početka turnira), slovi za drugog favorita na drugom po kvalitetu takmičenju Zelenog kontinenta.

Izabrane vesti

Nikada ranije u svojoj istoriji, klub iz Rio de Žaneira nije osvojio nijednog kontinentalno takmičenje. Dva puta je zaustavljen u samom finalu, po jednom u Libertadoresu i Sudamerikani, i to u uzastopnim sezonama (2007/08, 2008/09). Ove godine odlučan je Fluzao da napravi taj poslednji korak.

Orijente je odolevao u uvodnih pola sata, ali je Fluminense kratkim pasovima pleo mrežu pred golom rivala i bilo je samo pitanje kada će domaćin naplatiti terensku inicijativu. Dogodilo se to u 30. minutu kada je levi bek Kristijano ispratio udarac svog saigrača, pokupio odbitak i smestio ga u mrežu. Devet minuta kasnije utakmica je već bila rešena, pošto je niz kratkih dodavanja prekinuo Žon Arijas i preciznim udarcem u dalji ugao duplirao prednost Flua.

Tempo utakmice je u nastavku opao, Orijente je još od drugog primljenog gola shvatio da neće moći da izbegne poraz i na kraju je odlučio da sebi prekrati muke. Učinio je to štoper gostiju Leandro Zazpe koji je očajnom reakcijom jednu loptu sa levog boka glavom prebacio preko svog golmana, postavivši konačan rezultat.

U preostala dva meča odigrana u istom terminu Heneral Kabaljero i La Gvajira, odnosno Union Santa Fe i Hunior podelili su bodove. Oba meča završena su identičnim rezultatom, 1:1, a zanimljivo je da su u oba duela domaćini stizali do prednosti. Ono što je još interesantnije, na meču Uniona i Huniora jedini strelac je bio Federiko Vera, defanzivac argentinskog tima koji je u 2. minutu doneo prednost svom timu, a samo četiri minuta kasnije izjenačio rezultat pogodivši svoju mrežu.

KOPA SUDAMERIKANA - 1. KOLO

GRUPA G

Seara - Independijente 2:1 (0:1)

/Mendoza 61pen, Otavio 66 - Tonji 32/

Heneral Kabaljero - La Gvajira 1:1 (1:0)

/Korulo 35 - Kumana 49/

Četvrtak

GRUPA H

Fluminense - Orijente Petrolero 3:0 (2:0)

/Kristijano 30, Arijas 39, Zazpe 73ag/

Union Santa Fe - Hunior 1:1 (1:1)

/Vera 2 - Vera 6ag/



tagovi

FluminenseOrijente PetroleroKopa Sudamerikana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara