Dimitri Paje (Foto: Reuters)
Dimitri Paje (Foto: Reuters)

Forma je prolazna, klasa je večna - Paje okrenuo Monpelje za pet minuta (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 08.08.21. | 22:21

Veliki preokret Marselja na otvaranju sezone

Mučio se godinama Olimpik Marselj, a ovog leta je izgleda rešio da okrene ploču. Napravio je veliki broj promena i skrojio tim po ukusu Horhea Sampaolija. Počelo je loše, Monpelje je imao dva gola prednosti posle 45 minuta igre na premijeri. A onda je na scenu stupio Dimitri Paje. Uz pomoć Džengiza Undera je preokrenuo rezultat i doneo pobedu timu sa Velodroma - 3:2 (0:2).

Velika i zaslužena pobeda Olimpika. Pokazalo se da ima ogroman napadački potencijal, ali i da će na odbrani morati da se radi. Pretili su u 21 navrata golmanu Monpeljea gosti, imali loptu 62 odsto vremena u nogama. Sedam puta su direktno testira Dimitrija Bertoa. Na kraju je "samo" četiri puta uspeo da interveniše.

Izabrane vesti

Nije bilo sumnje da će Marselj igrati atraktivan i napadački fudbal pod palicom argentinskog stručnjaka. Tako je i počelo. Zatresla se mreža Monpeljea već u trećem minutu. Načeo je domaćina upravo Paje. Ipak, usledila je VAR provera i pogodak 34-godišnjeg ofanzivca je poništen. Nije se moglo naslutiti šta sledi.

Gaetan Laborde je imao svojih pet minuta. Najpre je uz pomoć defanzivca gostiju Luana Peresa pronašao put do mreže iskusnog Stiva Mandande. Samo četiri minuta kasnije, momenat za TV špice. Fantastična "kifla" francuskog napadača. Sa ivice kaznenog prostora, iz nezgodnog ugla, poslao je loptu u same rašlje.

Dugo nisu fudbaleri Marselja mogli da se otrezne od ovog blickriga domaćeg sastava. Do poluvremena nije bilo promena, a videlo se da je gostima prekopotrebna pauza, kako bi se sabrali i uz savete trenera Sampaolija krenuli po bodove.

A onda, totalna dominacija gostujućeg sastava. Ušao je ubrzo u igru Benedeto i dao novu dimenziju napadu Marselja. Zamenio je skupo plaćenog Žersona, koji nije oduševio na takmičarskom debiju.

Samo pet minuta po ulasku argentinskog napadača, Olimpik se i rezultatski vratio u meč. Sjajan prodor novajlije iz Barselone Konrada de la Fuentea po levoj strani i odmeren pas ka još jednom novom licu na Velodromu - krilnom fudbaleru Rome Džengizu Underu. Pozajmljenom igraču Vučice nije bilo teško da se na debiju upiše u listu strelaca.

U tom trenutku na scenu je stupio Paje. Najpre je dobio priliku da iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora poravna rezultata. Naravno, iskoristio ju je. Imao je doduše i sreće, kako je živi zid Monpeljea popustio. Bio je to jak šut 34-godišnjeg majstora, proleteo je kroz rupu u zidu i ostavio golmana domaćeg sastava Bertoa nemoćnim.

Na krilima pogotka u 75. minutu, Paje ja krenuo još jače. Podigao je obrtaje i zaigrao je sa još više energije. Krenuo u svom stilu da lomi protivnike po terenu. Beži im. Pobegao im je i u 80. minutu, kada više niko nije mogao da ga stigne. Odmerenim udarcem sa ivice kaznenog prostora preokrenuo je rezultat, za veliko slavlje na klupi Marselja.

I kada se činilo da će Marselj upisati tri boda, s obzirom da je imao još par prilika da dotuče rivala, usledili su nemiri. Navijači Monpeljea su napravili haos. Bacali su flaše na teren, a deblji kraj izvukao je Valentin Ronžje. Jedna ga je pogodila u glavu i raskrvarila ga. Sudija je prekinuo meč. Tekao je 89. minutu...

Ipak, posle višeminutne pauze, stvorili su se uslovi da se susret nastavi. Na sreću po goste, promene rezultata nije bilo. Dodajmo i da je Nemanja Radonjić presedeo čitav meč na klupi Marselja, dok je na suprotnoj od prvog do poslednjeg minuta bio Petar Škuletić. Mihailo Ristić je dobio priliku da "oseti" teren. Uveo ga je trener Monpeljea u samom finišu, ali nije bilo dovoljno vremena da ostavi svoj pečat.

FRANCUSKA 1 – 1. KOLO

Petak

Monako - Nant 1:1 (1:1)

/Martins 14 - Kasteljeto 42/

Subota

Olimpik Lion - Brest 1:1 (0:1)

/Slimani 62 - Kardona 43/

Troa - PSŽ 1:2 (1:2)

/El Hadžam 9 - Hakimi 19, Ikardi 21/

Nedelja

Ren - Lens 1:1 (1:1)

/Sulemana 14 - Fofana 19/

Bordo - Klermon 0:2 (0:2)

/Bajo 82, Dosu 90+2/

Nica - Rems 0:0

Sent Etjen - Lorijan 1:1 (0:0)

/Kazri 70 - Le gof 52/

Strazbur - Anže 0:2 (0:0)

/Traore 57, Bahoken 81/

Mec – Lil 3:3 (2:1)

/Kenton 31, 52, Udol 41 – Botman 23, Ikone 81, Jilmaz 90+7/

Monpelje - Olimpik Marselj 2:3 (2:0)

/Peres 30ag, Laborde 34 - Under 68, Paje 75, 80/

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Dimitri PajeDžengiz UnderGaetan LabordMarseljMonpelje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara