Francuskinje proslavljaju pogodak (©Reuters)
Francuskinje proslavljaju pogodak (©Reuters)

Francuskinje zakomplikovele Brazilkama život, legendarna Le Somer pokazala gde joj je mesto (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.07.23. | 20:38

Izabranica Ervea Renara u odličnom susretu savladale Brazilke i popele se na čelo grupe

Velika pobeda fudbalerki Francuske nad selekcijom Brazila na Svetskom prvenstvu. Izabranica Ervea Renara, koji je na minuloj planetarnoj smotri u muškoj konkurenciji predvodio Saudijsku Arabiju sa klupe, slavile su 2:1 u veoma interesantnom okršaju, koji je opravdao očekivanja ljubitelja ženskog fudbala.

Nešto kasnije, Jamajčanke su dodatno zakomplikovale situaciju Brazilkama i preskočile ih na tabeli pobedom nad Panamom 1:0, te će pobednik direktnog okršaja ovih reprezentacija u osminu finala. Francuskinje su sada u idealnoj situaciji, pošto u poslednjem kolu grupne faze dočekuju poslednjeplasiranu Panamu, koja nema bodova, a ni šansi da nastavi takmičenje (gol razlika 0:5).

Izabrane vesti

Francuska je do prednosti stigla u 17. minutu preko iskusne Juženi Le Somer. Legendarna fudbalerka Liona je glavom sa ivice peterca došla do 90. pogotka u dresu sa državnim grbom. na 181. nastupu i na svom šestom Svetskom prvenstvu.

Interesantno je da nije igrala na Evropskom prvenstvu pre dve godine, kao i da je nije bilo u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, pa je zbog svega razmišljala i da se povuče iz reprezentacije, ali je Renar odlučio da je pozove i nije pogrešio.


----------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ Samsung Galaxy Z flip 4 + 10.000 rsd

----------

Do odmora nije bilo promene rezultata, da bi posle 13 minuta igre u nastavku Brazilke poravnale. Plele su mrežu pred golom rivala, a onda je Keroline, uz malo sreće, poslala loptu do Debinje u kaznenom prostoru Francuske. Odlično se snašla u izglednoj poziciji i efektno zatresla protivničku mrežu za 1:1.

Ipak, u 83. minutu Francuskinje vraćaju prednost. Selma Baša je odlično izvela korner, pronašla na drugoj stativi Vendi Renar koja se samo poklonila i poslala glavom loptu iza leđa golmanke Brazila Letisije - 2:1.

Pokušale su Brazilke da dođu makar do boda, dobila je priliku i čuvena Marta u završnici, ali nije bilo promena na semaforu. Velika pobeda Francuskinja.

SVETSKO PRVENSTVO ZA ŽENE U AUSTRALIJI I NOVOM ZELANDU – 1. KOLO

Subota

GRUPA F

Francuska - Brazil 2:1 (1:0)

/Le Somer 17, Renar 83 - Debinja 58/

Panama - Jamajka 0:1 (0:0)

/Svabi 56/



tagovi

Svetsko prvenstvo za ženeženski fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara