Detalj sa treninga reprezentacije Francuske (© AFP)
Detalj sa treninga reprezentacije Francuske (© AFP)

Francuzi bez šestorice, menjaju formaciju, brani Mandanda, napada Tiram

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.11.20. | 21:13

Dešan prinuđen da menja

Kako koji put Didije Dešan saopšti na koga računa svetska javnost se oduševi širokim mogućnostima francuskog državnog tima. Ako je do kvaliteta, mogli bi Galski petlovi da sastave dve skoro jednake reprezenatcije, a priliku da u praksi pokažu ono što se iskristalisalo u teoriji imaće u sredu veče.

Na Sen Deni stiže Finska, u meču koji bi trebalo da posluži domaćinu kao hvatanje ritma za znatno bitnije okršaje sa Portugalom i Švedskom u završna dva kola Lige nacija. Selektor Dešan neće moći da računa na čak šestoricu fudbalera, iz različitih razloga – lakše povrede, prehlade, umor – izostaju Benžamen Pavar, Presnel Kimpembe, Korentin Toliso, Lukas Ernandez, Adrijen Rabio i Kilijan Mpabe.

Izabrane vesti

Taman da stručni štab proba drugopozivce, naročito u odbrani i na sredini terena, Lekip najavljuje da će zbog velikog broja odsutnih Dešan uobičajenu formacijsku postavku 4-3-3 prekomponovati u 4-4-2. I da će prvu rokadu napraviti na golu, pošto će Iga Lorisa poštedeti trošenja u kontrolnom susretu, a šansu ukazati Marseljovom Stivu Mandandi.

Očekuje se da starteri u odbrani, budu Leo Duboa, Kurt Zuma, Klemen Lengle i Luka Dinj, dvojica sigurnih na sredini terena najverovatnije će biti Stiven Enzonzi i Pol Pogba, još dva mesta su stvar ukusa i kalkulacija pred takmičarske izazove, dok se u napadu očekuje Olivije Žiru, a s njim u paru Markus Tiram. Ukoliko se najave obistine prvotimac Borusije iz Menhengladbaha bi trebalo da debituje samo nekoliko dana pošto je dobio prvi poziv pod zastavu, što mu je nagrada za sjajan učinak u Bundesligi i Ligi šampiona ove jeseni.



tagovi

FrancuskaDidije DešanFudbalska reprezentacija FrancuskePrijateljske utakmiceMarkus TiramStiv Mandanda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara