Jans Peter Hauge i Deklan Rajs (©AFP)
Jans Peter Hauge i Deklan Rajs (©AFP)

Frankfurt otkupio Norvežanina, Milan odlično zaradio

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.05.22. | 12:23

Jens Peter Hauge ostaje u redovima osvajača Lige Evrope

U Milan je stigao iznenada. Dobro se pokazao protiv Rosonera u kvalifikacijama za Ligu Evrope, postigao i gol na San Siru. Bilo je to dovoljno upravi italijanskog velikana da otkupi Jens Petera Haugea od Bode Glimta za 4.800.000 evra. Nije uspeo da ostavi trag na Apeninima, ali je povratnik na tron Serije A uspeo dobro da ga proda. Ajntraht iz Frankfurta je iskoristio dogovorenu opciju, platio Milanu 12.000.000 evra i sa mladim Norvežaninom potpisao saradnju do leta 2026. godine.

Hauge je na Komercbank arenu stigao minulog leta na pozajmicu sa pravom otkupa. Kratkoročna saradnja plaćena je 2.000.000 evra, a talentovani krilni fudbaler je na 38 nastupa u svim takmičenjima postigao tri gola uz dve asistencije. Postigao je važan gol protiv Olimpijakosa u Ligi Evrope, koju je na kraju sa četom Olivera Glaznera i osvojio. Očigledno u Frankfurtu smatraju da najbolje tek dolazi.

Izabrane vesti

Rosoneri su tako profitirali 9.200.000 evra. Sasvim solidna cifra koju će moći da ulože u ojačavanje igračkog kadra za narednu sezonu. Bilo je možda mesta i za Haugea, ali odluka o njegovoj sudbini doneta je još prošlog leta i sve je bilo u rukama Ajntrahta koji je odlučio da ga zadrži.

Hauge ima 22 godine, a iza sebe 185 takmičarskih mečeva na seniorskom nivou. Postigao je 35 golova uz 30 asistencija kao član Bode (117 nastupa), u Milanu pet puta bio strelac (24 nastupa). Ubeležio je i osam mečeva u dresu sa državnim grbom.


tagovi

Jens Peter Hauge

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara