Frenk Lampard (Reuters)
Frenk Lampard (Reuters)

Frenk, sad ti je opstanak jedina obaveza: Palas ponizio Everton za polufinale FA kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.03.22. | 15:34

Orlovi sa četiri gola na Selhurst parku upisali najubedljiviju pobedu protiv Evertona u poslednjih 30 i kusu

Sinoć je Čelsi pobedom protiv Midlzbroa obezbedio plasman u polufinale FA kupa, ali London će imati dva predstavnika u završnici najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu. Do ove sezone Everton je negovao seriju nepobedivosti koja je brojala 13 međusobnih duela protiv Kristal Palasa, ali je gostovanje na Selhurst parku ogolilo činjenicu sa kakvim se problemima suočavaju Frenk Lampard i njegovi izabranici - 4:0.

Nasledio je popularni Lamps klupu na Gudisonu od Rafe Beniteza krajem januara i bio je svestan da ga čeka težak posao, ali sigurno nije očekivao golgotu koju prolazi zajedno sa ekipom. Ako iz debakla u Londonu, najtežeg u okršajima sa Palasom u poslednje tri, četiri decenije, to je saznanje da Everton sada može u potpunosti da se fokusira na borbu za opstanak u Premijer ligi.

Izabrane vesti

Na trofej FA kupa Karamele čekaju od 1995. godine i ko zna koliko će još proći pre nego što dodaju još jedan, šesti po redu u klupske vitrine. Današnja predstava u Londonu pokazuje da se domogao četvrtfinala isključivo zahvaljujući laganom putu na kojem je redom pobeđivao Hal, Brentford, te niželigaša Borem Vud protiv kojeg nije blistao.

Dozvolio je tim sa Gudisona rivalu da ga načne sredinom prvog poluvremena kada je Mišel Oliz iz kornera nacrtao loptu na glavu Marka Guehija. Bila je to osma oveosezonska asistencija za mladog Francuza u svim takmičenjima, čime se izjednačio sa Filom Fodenom na čelu liste najboljih asistenata iz Premijer lige u konkurenciji igrača do 21. godine. Nastavio je momak kojem je svojevereno u Redingu pružio Veljko Paunović da potvrđuje da Palas nije preterao plativši ga oko 10.000.000 evra.

Na gol novopečenog reprezentativca Engleske u završnici poluvremena nadovezao se Žan Filip Mateta nakon asistencije Vilfreda Zahe, a krilni napadač Palasa je trijumf svog tima potvrdio u 79. minut. Pogodak Vila Hjuza za 4:0 samo je potvrdio da je situacija u Evertonu alarmantna.


FA KUP ENGLESKE – ČETVRTFINALE

Subota

Midlzbro - Čelsi 0:2 (0:2)

/Lukaku 15, Zijeh 31/

Nedelja

13.30: (2,00) Kristal Palas (3,50) Everton (4,10)

16.00: (9,00) Sautempton (5,60) Mančester Siti (1,35)

19.00: (11,0) Notingem Forest (6,50) Liverpul (1,28)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kristal PalasEvertonFrenk Lampard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara