Ilustracija (©Starsport)
Ilustracija (©Starsport)

FS Finske ispravio grešku sudije koji je pogrešnom igraču pokazao crveni karton

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.07.21. | 12:43

Štoper Hake Ero-Mati Auvinen moći će da igra u nedelju od 17.30 protiv KuPS-a, pošto mu je ukinuta suspenzija

Bizarna situacija u finskom prvoligaškom fudbalu. Štoper Hake Ero-Mati Auvinen je pre desetak dana dobio direktan crveni karton, greškom neiskusnog sudije Peimana Simanija, ali će ipak moći da igra u nedelju od 17.30 protiv KuPS-a, pošto se umešao Fudbalski savez Finske.

Meč Hake i Honke, završen rezultatom 1:1, bio je prvi u najvišem rangu za arbitra Simanija. On se propisno obrukao početkom drugog poluvremena, pri vođstvu Hake, kada je dosudio Honki jedanaesterac.

Izabrane vesti

17.30: (4,50) Haka (3,50) KuPS (1,83)

Auvinenov saigrač Niklas Friberg je šutnuo protivničkog napadača u kaznenom prostoru, a Simani je pokazao na belu tačku, a zatim prišao Auvinenu i pokazao mu direktan crveni karton.

Bio sam najmanje dva metra udaljen od te situacije. Prvo sam bio iznenađen što je dosuđen penal, a onda me je šokirao crveni karton. Niklas je otišao do sudije da mu kaže da je on taj koji je napravio faul, ali nije vredelo. Bio mi je to prvi crveni karton u karijeri“, rekao je posle meča sa Honkom 25-godišnji Auvinen.

Haka se posle toga žalila FS Finske, a snimkom je lako utvrđena greška sudije. Tako je automatska suspenzija od dve utakmice neigranja ukinuta Auvinenu i prebačena na pravog krivca Friberga. On zato neće igrati protiv KuPS-a, kada će njegov tim probati da prekine seriju veoma loših rezultata.

Haka nije pobedila na poslednjih pet utakmica, a u tom periodu je dva puta remizirala. Primila je barem po gol na svakom meču, a svoju mrežu je poslednji put sačuvala 23. maja protiv Marijehamna (3:0).

KuPS je na drugoj strani u seriji od pet uzastopnih trijumfa u prvenstvu, čime se probio do treće pozicije na tabeli. Atmosferu je pokvario u četvrtak, na gostovanju Noi u Jermeniji. Izgubio je u prvom meču 1. kola kvalifikacija za Ligu konferencije sa 1:0. Vezista KuPS-a Anton Popovič je postigao autogol u 77. minutu, koji je doveo Fince u veoma tešku situaciju pred revanš u četvrtak.


tagovi

Finska 1HakaKuPS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara