(©Reuters)
(©Reuters)

FS Italije mora da kupi selektora od šampiona Italije za 3.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | sre. 16.08.23. | 17:32

Napoli ne pušta Spaletija da bez obeštećenja sedne na klupu reprezentaciju

Iznenada je reprezentacija Italije ostala bez selektora. Roberto Mančini je podneo ostavku, jer je dobio sa Bliskog istoka ponudu koja se ne odbija. I ostavio je Fudbalski savez na muci da mu što pre nađe naslednika.

Rešenje se samo nametnulo – Lučano Spaleti. Čovek koji je prošlu sezonu završio osvajanjem titule prvaka Italije sa Napolijem. I onda otišao iz kluba zbog sukoba sa predsednikom Aurelijom de Laurentisom.

Izabrane vesti

Slobodan je Spaleti, raspoložen da preuzme reprezentaciju. Kako javljaju italijanski mediji, danas se sve dogovorio sa Savezom oko zaposlenja na funkciji selektora Azura. Ali... Za to „ali“ koje sreću kvari krivac je Napoli. Odnosno, gazda kluba De Laurentis.

Iako bi Spaleti postao selektor reprezentacije Italije, a ne trener nekog rivalskog kluba, De Laurentis traži da mu se plati obeštećenje od 3.000.000 evra. Toliko iznosi otkupna klauzula u ugovoru koji Spaleti i dalje ima sa Napolijem. Gazda šampiona države ne pada na patriotizam i te priče, rad za dobrobit reprezentacije, italijanskog fudbala itd. Nego, 3.000.000 evra na račun, pa onda može Lučano da ostvari san.

Fudbalski savez Italije se ne predaje, već je angažovao advokate da istraće bilo kakvu mogućnost da Spaleti dobije raskid ugovora sa Napolijem i kao slobodan „strelac“ sedne na klupu državnog tima. Da ne mora FS Italije da ga kupuje od šampiona Italije.

Navodno, sve bi trebalo da se razreši koliko sutra, u petak. Drugog kandidata, za sada, osim Lučana Spaletija nema.


tagovi

Lučano SpaletiAurelio De LaurentisNapolifudbalska reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara