Ilija Petković (©MN Press)
Ilija Petković (©MN Press)

FSS i večiti oprostili se od Petkovića: Veliki čovek, veliki igrač, trener i selektor

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.06.20. | 18:07

"Petko, počivaj u miru", stoji u saopštenju

Legendarni trener i nekadašnji selektor Ilija Petković izgubio je danas životnu bitku i preminuo je danas u bolnici Bežanijska kosa.

Ubrzo pošto je potvrđeno da je jedini selektor koji je odveo nekada zajedničku državu Srbiju i Crnu Goru na veliko takmičenje preminuo, stigle su oproštajne poruke Fudbalskog saveza Srbije, ali i beogradskih večitih rivala.

Izabrane vesti

“Tužna vest za Srbiju i srpski fudbal, preminuo je Ilija Petković. Legendarni igrač, reprezentativac, zatim trener i selektor, ostavio je neizbrisiv trag u jugoslovenskom i srpskom fudbalu. Smrt ga je zadesila u trenucima kada je bio prvi čovek FS Beograda, predsednik Stručnog odbora FSS, član Izvršnog odbora i Odbora za hitna pitanja FSS. Veliki čovek, veliki igrač, trener i selektor. Fudbalski savez Srbije izražava saučešće njegovoj porodici. Petko, počivaj u miru“, stoji između ostalog u velikom saopštenju na sajtu FSS.

Iz redova aktuelnog srpskog šampiona saglasili su se sa rečima iz saopštenja FSS, dok je fudbalski klub Partizan objavio:

“FK Partizan izražava duboko saučešće povodom iznenadne smrti velikog prijatelja i sportskog radnika, nekadašnjeg selektora reprezentacije Srbije Ilije Petkovića. Neka ti je večna slava“.

Ilija Petković je igračku karijeru počeo u kninskom ligašu Dinari. U 19. godini je došao u Beograd gde je postao igrač OFK Beograda za koji je igrao u dva navrata ukupno 16 sezona. U sezoni 1965/66. sa OFK Beogradom je osvajio Kup Jugoslavije. Za OFK Beograd je odigrao 417 utakmica i postigao 68 golova. Zbog brzine i eksplozivnosti zvalu su ga „Tajfun sa Karaburme“. Petković je tri godine igrao za francuski Troa.

Za selekciju Jugoslavije je igrao od 1968. do 1974. godine. U tom periodu reprezentativni dres je oblačio 43 puta i postigao šest golova.



tagovi

Ilija Petković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara