undefined
undefined

FSS piše protestno pismo zbog Šaćirija i ispada u Stokholmu: Odgovorne odstraniti iz fudbala!

Vreme čitanja: 1min | ned. 10.10.21. | 15:50

Razlog je promovisanje velike Albanije i simbola tvz. OVK

Dva ispada koja su se dogodila tokom poslednja dva dana u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo neće proći bez reakcije Fudbalskog saveza Srbije.

Najpre je u Stokholmu tokom utakmice Švedska – takozvano Kosovo istaknuta na tribinama parola „Kosovo je Albanija“, a posle toga je posle meča Švajcarska – Severna Irska nepoznata osoba ogrnula Đerdana Šaćirija jaknom sa simbolima terorističke OVK dok je davao izjavu pred TV kamerama.

Izabrane vesti

Istina, Šaćiri je jaknu odmah skinuo, nije davao izjave ogrnutom njom, ali je neko dopustio da se takav ispad napravi usred prenosa, što je izazvalo reakciju FSS-a.

Upravo pripremamo protesno pismo koje ćemo uputiti FIFA u toku dana. Tražićemo hitnu reakciju i najstrožije sankcije prema Šaćiriju zbog promovisanja zločinačke terorističke organizacije „OVK“ tokom davanja izjave medijima, ali i prema tzv. Fudbalskom savezu Kosova zbog isticanja parole „Kosovo je Albanija“ na meču Švedska – tzv. reprezentacija Kosova i propagiranja ideje „Velike Albanije“. FS Srbije će iskoristiti sve pravne mehanizme da se odgovorni za ove događaje odstrane iz fudbala“, izjavio je Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS, za sajt Saveza.

FIFA i UEFA predstavljaju sebe kao organizacije koje imaju nultu toleranciju prema ispadima nacionalističkog i političkog karaktera, pa ćemo videti kako će reagovati povodom ova dva slučaja.


tagovi

Fudbalski savez SrbijeĐerdan ŠaćiriJovan Šurbatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara