Stadion Čika Dača u Kragujevcu (©Starsport)
Stadion Čika Dača u Kragujevcu (©Starsport)

FSS potvrdio: Novi stadioni u Beogradu, Zrenjaninu, Pančevu i Kragujevcu

Vreme čitanja: 1min | uto. 11.04.23. | 16:47

Ove godine počinje i izgradnja Nacionalnog stadiona kapaciteta 55.000 mesta

U toku su završni radovi na izgradnji stadiona u Zaječaru, Loznici i Leskovcu, a Fudbalski savez Srbije najavio je da će moderne fudbalske arene biti izgrađene i u Beogradu, Pančevu, Zrenjaninu i Kragujevcu. Uz podsećanje da tokom 2023. godine definitivno počinje i izgradnja Nacionalnog stadiona kapaciteta 55.000 mesta.

Članovi Izvršnog odbora upoznati su sa trenutnom infrastrukturnom situacijom u Srbiji, stanjem stadiona i uslovima za licenciranje, a u skladu sa odredbama odgovarajućih pravilnika izvršen je obilazak 44 stadiona širom zemlje, navodi FSS.

Izabrane vesti

"Prvi put u postupku licenciranja učestvuju i klubovi srpskih liga (četiri grupe), koji su podneli zahteve za dobijanje licence za takmičenje u Prvoj ligi za sezonu 2023/2024. Važno je apostrofirati da će naša zemlja zahvaljujući inicijativi i ulaganjima Vlade Republike Srbije uskoro dobiti tri nova stadiona u Leskovcu, Loznici i Zaječaru, koji zadovoljavaju stroge standarde UEFA. Novi stadioni biće izgrađeni i u Pančevu, Beogradu, Zrenjaninu, Kragujevcu, uz podsećanje da ove godine definitivno počinje i izgradnja Nacionalnog stadiona kapaciteta 55.000 mesta", saopšteno je na sajtu Saveza.

Nedavno izabrani predsednik FSS, Dragan Džajić, u svom programu uoči izbora kao jednu od primarnih stvari najavio je poboljšanje infrastrukture za klubove Mozzart Bet Superlige i Mozzart Bet Prve lige, ali i nižih rangova, pa je ovakva odluka na startu njegovog mandata donekle i bila očekivana.

Tokom leta Mozzart Sport je obišao radove u Loznici, a danas smo vam doneli i priču o leskovačkom "Old Trafordu".



tagovi

Mozzart Bet SuperligaPrva liga SrbijeFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara