Novica Tončev stoji, Stanislav sedi levo od njega (©MN Press)
Novica Tončev stoji, Stanislav sedi levo od njega (©MN Press)

FSS suspendovao oca i sina Tončev

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.12.21. | 20:01

Razlog - ulazak u sudijsku svlačionicu u poluvremenu duela Radnik - TSC

Predsednik Regiona Istočne Srbije i član Izvršnog odbora FSS, Novica Tončev i njegov sin Stanislav, predsednik Radnika iz Surdulice, suspendovani su iz fudbala, piše Sportski žurnal. Razlog je disciplinska prijava Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije na osnovu izjava arbitara sa utakmice Radnik - TSC (2:1) zbog neovlašćenog ulaska u sudijsku svlačionicu tokom poluvremena tog meča.

Odluku o suspenziji donela je Disciplinska komisija u sastavu Ivan Nikolić, Zoran Janković, Danilo Đaković i Aleksandar Grdinić, a ona se odnosi na zabranu vršenja bilo koje funkcije i aktivnosti u fudbalu sve do donošenja konačne odluke,

Izabrane vesti

Žurnal navodi da suspenzija može da traje najduže dva meseca, kao i da se računa vreme pod suspenzijom, odnosno do čekanja odluke. Ukoliko kazna zaista potraje dva meseca, to znači da Novica i Stanislav Tončev neće moći da učestvuju u predstojećim izbornim procesima Fudbalskog saveza Srbije, od kojih će svakako najznačajniji biti onaj za predsednika te organizacije.

Novica i Stanislav Tončev (©Star sport)Novica i Stanislav Tončev (©Star sport)

Sport klub piše da su, navodno, otac i sin Tončev, imali primedbu na isključenje napadača Uroša Milovanovića, koji je dobio dva žuta kartona do 24. minuta. Svoje tvrdnje da nije bilo osnova za žuti karton probali su da dokumentuju snimcima sa telefona, a službena lica su istakla da nije bilo ružnih reči, kao i da se dijalog vodio oko prvog žutog kartona Milovanoviću, navodi pomenuti portal.

Potom su Tončevi, piše dalje Sport klub, u miru napustili sudijsku svlačionicu, ali je glavni sudija Dejan Trifković, kada je izašao ispred da se javi na telefon, identifikovao desetak nepozvanih gostiju ispred vrata. Dodaje se i da je u izveštajima arbitara navedeno da nije bilo većih incidenata.


tagovi

Radnički NišRadnik SurdulicaSuperliga SrbijeStanislav TončevNovica Tončev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara