(©Starsport)
(©Starsport)

FSS udovoljava klubovima: Santrač od četvrtka novi šef sudijama

Vreme čitanja: 1min | sre. 27.09.23. | 09:55

Odbor za hitna pitanja smenjuje Dejana Filipovića

Odlazi predsednik sudijske komisije za kojim će malo ko zaplakati, ako je suditi po reakcijama klubova u poslednje vreme.

Kao što se najavljivalo prethodnih dana, Dejan Filipović, aktuelni šef superligaških sudija, biće smenjen u četvrtak na sednici Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije. Na njegovo mesto doći će takođe nekadašnji arbitar elitne dizivije Dejan Santrač.

Izabrane vesti

Filipoviću će doći glave želja Crvene zvezde da bude smenjen. Pregrmeo je predsednik sudijske komisije kada ga je napao Partizan nakon prvog kola i utakmice u Bačkoj Topoli (3:3). Čak je deblji kraj izvukao sportski direktor crno-belih Ivica Kralj, koji je zbog verbalnog napada na Filipovića dobio šestomesečnu zabranu obavljanja funkcije.

Prethodnih dana na suđenje su se žalili i Javor, Mladost iz Lučana, Novi Pazar... I činjenica je da je kvalitet „deljenja pravde“ ove sezone drastično slabiji nego prošle i pored sveprisutnog VAR-a. Na kraju, kada su i iz Crvene zvezde javno zatražili da otkaz dobiju Dejan Filipović i generalni sekretar FSS-a Jovan Šurbatović, bio je to jasan signal da će bar jedan od njih dvojice da „razduži opremu“.

Na funkciju predsednika sudijske komisije uskočiće Dejan Santrač, kojem rad u tom telu nije nepoznat. U prethodnom periodu bio je angažovan u nekoliko klubova, a imao je i politički angažman kao zamenik gradonačelnika Vršca.




 


tagovi

Dejan FilipovićDejan SantračFudbalski savez SrbijeMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara