Ukrajinski navijači (©Reuters)
Ukrajinski navijači (©Reuters)

Fudbal se vraća u Ukrajinu! Za vreme vazdušne opasnosti igrači u skloništu

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.07.22. | 15:49

Neće biti publike na stadionima

Fudbalska lopta ponovo će se kotrljati ukrajinskim terenima. Reprezentacija se vratila takmičenju početkom juna, ali nije uspela da se domogne plasmana na Svetsko prvenstvo. Vels je bio uspešniji u finalu baraža i izborio vizu za Katar.

Što se tiče klubova, neki od njih uveliko igraju prijateljske mečeve širom Evrope, a ministar sporta Vadim Gutsait najavio je i povratak ukrajinske Premijer lige.

Izabrane vesti

Počeće 23. avgusta, igraće se pred praznim tribinama, a u slučaju sirene za vazdušnu opasnost igrači, sudije i treneri momentalno će ići u sklonište.

"Fudbalsko prvenstvo Ukrajine počinje 23. avgusta. Dogovorili smo se da razradimo proceduru za organizovanje i održavanje takmičenja u vreme vanrednog stanja. Dan državne zastave je 23. avgusta, a 24. avgusta Dan nezavisnosti. Tokom vazdušne opasnosti utakmice će biti prekidane, a igrači, treneri i sudije brzo ići u sklonište", napisao je Gutsait na svom Fejsbuk profilu i dodao da će mečevi biti igrani pred praznim tribinama.

Prošla sezona prekinuta je 26. aprila zbog rata sa Rusijom. Odlučeno je da šampion ne bude proglašen, ali će Šahtjor kao prvoplasirani u tom trenutku ići u grupnu fazu Lige šampiona. Dinamo Kijev će u kvalifikacije za elitno takmičenje (u kojima će se u 2. kolu sastati sa Fenerbahčeom), Dnjepar će u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope, Zorja će probati da se domogne Lige konferencije od trećeg, a Vorskla od drugog kola kvalifikacija.

Dinamo će svoje međunarodne utakmice kao domaćin igrati u poljskom Lođu, dok za ostale još nije zvanično saopšteno.

Videćemo u kojim sastavima će igrati klubovi, pošto su stranci otišli. Među poslednjima Šahtjorov trener Roberto de Zerbi, koji je u ponedeljak napustio Rudare.


tagovi

Ukrajina 1Dinamo KijevŠahtjor Donjeck

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara