Karl Hajnc Rumenige (Reuters)
Karl Hajnc Rumenige (Reuters)

Fudbaleri neće da postanu siromašni ako zarade 6.000.000 umesto 8.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | sre. 22.12.21. | 16:24

Osnivanje Superlige je SOS poruka klubova, jer imaju ogromne finansijske probleme

Karl Hajnc Rumenige, bivši nemački reprezentativac, potim izvršni direktor Bajerna, a sada član Upravnog odbora UEFA, izneo je potpuno drugačije gledište na Superligu, koju su najbogatiji klubovi pokušali da osnuju samo da bi se izvukli iz dugova.

"Videli ste sve šta se dogaša Barseloni, ali me je poslednji Juventusov poslednji bilans zbunio", rekao je Rumenige za RTV38, "Na svakoj utakmici bez gledalaca izgubimo četiri-pet miliona na ulaznicama. Zašto su formirali Superlegu? Italijanski i španski klubovi su tim takmičenjem želeli da smanje jaz sa engleskim ekipama koje su u velikoj prednosti zbog novca od TV prava. Bilo je to kao slanje SOS poruke, jer su svi imali velike finansijske probleme."

Izabrane vesti

Činjenica je da bi klubovi dobili više para...

"Ali, gde bi otišao taj novac? Igračima i agenatima. Mislim da se (fudbalu) ne isplati da razni Mesiji i Ronaldi zarađuju 10.000.000 više. Troškovi moraju da se smanje jer smo svake godine, čak i u Bajernu, prinuđeni da refinansiramo plate igrača. Ne mislim da će ako zarađuje šest umesto osam miliona, igrač da postane siromašan", dodao je Rumenige.



tagovi

Karl Hajnc RumenigeUEFAEvropska Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara