Sent Džejms park (©Reuters)
Sent Džejms park (©Reuters)

Fudbaleri Njukasla u izolaciji, odlaže se utakmica sa Aston Vilom za vikend?

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.12.20. | 15:39

Postoji bojazan da je veliki broj igrača i članova stručnog štaba kluba sa Sent Džejms parka zaražen virusom korona

Kako prenose engleski mediji, fudbalski klub Njukasl je stavio čitav prvi tim u karantin, zbog nagle pojave velikog broja pozitivnih slučajeva na virus korona, pa je zbog svega pod znakom pitanja i odigravanje utakmice 11. kola Premijer lige između Svraka i Aston Vile (petak, 21.00).

Naime, u klubu je otkriveno najpre pet pozitivnih slučajeva, četiri igrača i jedan član stručnog štaba, da bi se na novom testiranju otkrilo da je zaražen još jedan, zasada nedefinisan broj članova fudbalskog kluba sa Sent Džejms parka. Zbog predostrožnosti čitav prvi tim stavljen je u izolaciju. Trening centar Njukasla je detaljno očišćen i zatvoren je od petka, jučerašnje aktivnosti su otkazane, a sva je prilika da će ostati zatvoren i danas. Procena je da pojedini igrači neće moći da se vrate treninzima sve do četvrtka, dan pred susret sa Vilom.

Izabrane vesti

Poslednji rezultati obavljeni su unutar kluba, ali se očekuje da će još testova biti odrađeno u narednih 48 sati, kako bi se stvorila preciznija slika o stanju u klubu, bojazan je da je došlo do masovnog širenja infekcije. Informisano je i Ministarstvo zdravlja, što je standardna procedura pri pojavi virusa na radnom mestu.

Zbog svega navedenog postoji realna mogućnost da se duel sa Aston Vilom ne odigra u planiranom terminu, jer stiče utisak da Njukasl neće biti u stanju da otputuje na gostovanje i pretpostavlja se da će od lige zatražiti odlaganje susreta, ali naravno tek kada dobiju potpunu sliku o situaciji sa virusom korona u klubu. Nijedan meč u elitnom rangu engleskog fudbala još uvek nije odlagan ove sezone, a čelnici lige su pred početak sezone obavestilli klubove da do odlaganja utakmice može doći samo u slučaju da nemaju 14 igrača na raspolaganju za predstojeći meč. Pod raspoložive igrače računaju se i članovi U23 ekipe. Situacija će ipak biti procenjena, strah je i da igrači neće biti dovoljno spremni, jer nisu trenirali od minulog petka i pobede protiv Kristal Palasa u 10. kolu, pa bi i rizik od povreda bio povećan, te se zaključuje i da bi Svrake mogle da predaju meč u slučaju da im liga ne odobri odlaganje.

Trener Stiv Brus već ne može da računa na Alana Sent-Maksimana, Dvajta Gejla, Rajana Frejzera, Endija Kerola, Džamala Lasela, Pola Dameta, Emila Krafta, Ajzaka Hejdena i Martina Dubravku, koji nisu bili u protokolu minule sedmice, mada nije potvrđeno da li među njima ima zaraženih virusom korona, pojedinci poput Gejla i Dubravke su već neko vreme van stroja zbog povreda.

Podsetimo i da je za ovaj vikend planiran povratak navijača na tribine u određenim regijama, ali svakako nije planirano da se pojave na Vila Parku, jer je Birmingem ostao u zoni u kojoj nije izdata dozvola za masovnija okupljanja. Ipak, problem sa širenjem virusa korona u Njukaslu mogao bi da se prenese na čitavu ligu, videćemo da li će čitava situacija uticati na povratak fanova na stadione širom Engleske.



tagovi

NjukaslAston VilaStiv Brus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara