"Navijači Gvangžua"
"Navijači Gvangžua"

Fudbaleri Sidneja optužili navijače Guangdžoua za organizovanje saobraćajnog udesa klupskog autobusa

Vreme čitanja: 1min | čet. 28.08.14. | 10:14

Igrači australijskog tima su se prebacili u rezervni prevoz, ali je i on pretrpeo istu sudbinu

Navijači GvangžuaPostalo je uobičajeno da navijači klubova koji važe za vrela gostovanja maltretiraju gostujuću delegaciju kako bi pokušali da poremete protivnika pre utakmice.

Fudbaleri Vestern Sidnej Vandarersa su igrali drugi četvrtfinalni meč Lige šampiona Azije sa Guangdžou Evergrandeom u gostima, a prvo su prošli kroz rutinu lupanja na hotelska vrata, uznemiravanja preko telefona, ali oni tvrde da su simpatizeri kineskog kluba ipak otišli korak predaleko.

Izabrane vesti

Defanzivac kluba Šenon Kol tvrdi da su pristalice Guangdžoua orekstrirale saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradao autobus Sidneja.
„Auto je krivudao ispred autobusa, naglo zakočio i naš autobus ga je udario, a nas je udario drugi autobus otpozadi. Onda smo ušli u rezervni autubus i pet minuta kasnije – novi udes. Uradili su sve što je moguće. Na stadionu su bacali stotine flaša na nas“, rekao je Kol.

Gosti su na kraju ipak uspeli da izbore plasman u polufinale kontinentalnog takmičenja, a najviše zahvaljujući osobi koja je odlučila da na put krene i rezervni autobus.

(FOTO: Action images)


tagovi

AustralijaAzijska liga šampionaGvangžuKinaVestern Sidnej Vonderers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara