Spartak Subotica (©MN Press)
Spartak Subotica (©MN Press)

Fudbaleri Spartaka na okupu, predsednik uverava: Finansijski smo stabilni, čak i da ne prodamo nekog igrača

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.12.22. | 15:09

Nikola Simović i trener Ljubiša Dunđerski obratili se igračima subotičkog superligaša na početku priprema za drugi deo sezone

Prvi deo Mozzart Bet Superlige fudbaleri Spartaka završili su na 11. mestu sa 18 bodova iz 19 mečeva. Nije to rezultat koji zadovoljava Subotičane, ali s obzirom na turbulentna izdanja ekipe, mogu biti zadovoljni na Gradskom stadionu.

Na okupljanju ekipe za početak zimskih priprema igračima je to i rekao predsednik Nikola Simović, koji je posle kratke analize dosad urađenog istakao i da je optimista uoči prolećnih borbi.

Izabrane vesti

Počeo je Simović osvrtom na period pre pauze.

"Mislim da smo sa prvim timom imali rezultatski neuspešnu polusezonu. Krenuli smo jako dobro, u prva četiri kola smo osvojili osam bodova i tada je usledio niz od osam utakmica bez pobede sa samo dva osvojena boda. Došlo je do smene trenera, dolaskom Ljubeta na klupu stvari su se dosta popravile uspeli smo malo da izađemo iz rezultatske krize, ostvarili smo neke bitne pobede gde bih izdvojio pobedu nad Partizanom u Beogradu, koja je bila potpuno zaslužena i tu smo pokazali naš kvalitet. Siguran sam da ćemo u drugom delu sezone izgledati puno bolje, osvojiti više bodova i bez većih problema obezbediti opstanak, pokušaćemo i da stignemo do plej-ofa, ali je to u ovom momentu ipak teško", izjavio je predsednik kluba.

Prvotimci su dobili "packe", a mlađe selekcije pohvale.

"Istakao bih dobar rad u Omladinskoj školi u proteklih šest meseci. U Kadetskoj ligi Srbije smo u samom vrhu tabele, a u Omladinskoj ligi Vojvodine smo ubedljivo prvi i već možda i sada obezbedili povratak u viši rang, što je bio jedan od osnovnih ciljeva".

Govorio je Simović i o finansijama.

"Osvrnuo bih se malo i na finasije, gde smo trenutno jako stabilni. Napravili smo letos dva jako dobra transfera, potpisali neka nova sponzorstva, pridružio nam se i novi finansijer i potpredsednik Gaga Antonijević. Zbog svega navedenog mislim da nećemo imati problema da finansijski izguramo ovu sezonu, čak ako ne prodamo nijednog igrača u zimskom prelaznom roku, a verujem da hoćemo jer smo u pregovorima oko nekih igrača", rekao je predsednik Subotičana.

Šef stručnog štaba Ljubiša Dunđerski izneo je plan zimskih priprema.

"Sutra nas očekuju lekarski pregledi, a 10. januara odlazimo u Antaliju, naše poznato odredište gde ćemo odigrati četiri kontrolne utakmice. Povratak je 12 dana pred prvenstvo, generalnu probu ćemo imati u Subotici najverovatnije protiv ekipe RFK Novi Sad. Nadam se da će pripreme proteći po planu, da će vreme dozvoliti da sve isplanirano obavimo i da ćemo u nastavku sezone osvojiti više bodova i zauzeti bolje mesto na tabeli", rekao je Dunđerski.

Spartak će 5. januara odigrati utakmicu protiv TSC iz Bačke Topole, nakon toga će u Antaliji, 13. januara, igrati sa Ujpeštom, 16. januara sa Sebailom iz Azerbejdžana, 19. januara sa ruskim Fakelom, a poslednja provera u Antaliji će biti 22. januara, ali ime protivnika još nije poznato.


tagovi

Spartak SuboticaMozzart Bet SuperligaLjubiša Dunđerski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara