Fudbalski biro rada: Oni su slobodni strelci i otvoreni za saradnju

Vreme čitanja: 4min | čet. 16.07.20. | 08:23

10 igrača na tržištu koji su bez kluba

Taj magični 30. jun, dan kada se računa da je kraj sezone u ugovoru, ove godine je bio drugačiji od ostalih. Pao je usred takmičarske godine, koja se zbog korone razvukla kao harmonika.

Veliki broj igrača kojima je tog poslednjeg dana juna isticao poslednji dan ugovora sa klubom rešio da je bude maksimalno korektan, da ne ostavi poslodavca na cedilu, pa je potpisao aneks po kojem će ostati do kraja sezone.

Izabrane vesti

Deo igrača nije pristao na to. Njima su misli već bile van te radne zajednice i rešili su da 30. juna dignu sidro. I od tada su slobodni strelci. Na birou rada. Sabiraju ponude i vagaju na koju će stranu. Ovih 15 igrača je među najboljima od tih slobodnjaka. Oko njih jeste i biće najveća jagma.

Edinson Kavani – Jasno je da neće biti još dugo slobodan agent, jer su se brojni veliki klubovi raspitivali za njegovo zdravlje. Uporan je bio Inter, nudio je trogodišnji ugovor, probao je i Dejvid Bekam da ga dovede u njegov Inter Majami, ali zasad je Urugvajac još bez kluba, otkako je napustio PSŽ. Sve govori da on ima već dogovor sa Atletikom iz Madrida, ali nikakve zvanične potvrde nema.

Malang Sar – Zvuči čudno da je jedan od najtraženijih defanzivaca sveta trenutno slobodan igrač. Mladom reprezentativcu Francuske je istekao ugovor sa Nicom i sada može bez ikakvih prepreka da bira novi klub. A, zainteresovanih ima na „kilo“. Zvao je Arsenal, zvao Milan, zvao Torino, pa Atalanta, Fjorentina... Sar je slobodan igrač, ali se procenjuje da vredi oko 16.000.000 evra.

Maks Kruze – Veliki majstor Bundeslige izdržao je samo jednu sezonu u Turskoj. Iako je Kruze igrao odlično za Fenerbahče, u ligi je dao sedam i namestio sedam golova na 20 utakmica, jednostrano je raskinuo ugovor s klubom sredinom juna. On je, kako kažu Turci, iskoristio problem sa platom i obavestio UEFA da izlazi iz saradnje sa Fenerom. Sada može da se vrati kući.

Maks KruzeMaks Kruze

Mario Gece – Čovek koji je pre šest godina postigao gol u finalu Svetskog prvenstva za titulu Nemačke sada je bez kluba. Istekla mu je saradnja sa Dortmundom, a ni on ni klub nisu se baš polomili da je nastave. Geceova karijera je u padu još otkako je iz Dortmunda prešao u Bajern i tamo nije uspeo da se nametne. Šuška se da će mu naredni korak biti Serija A.

Natanijel Klajn – Jedna od Liverpulovih zabluda u poslednjih pet godina. Došao je iz Sautemptona na Enfild u leto 2015. u transferu vrednom 15.000.000 evra, a pet godina kasnije je otišao kao slobodan strelac. Čist gubitak za Crvene. Za njega je zainteresovan Vest Hem.

Robin Knohe – Čovek koji je celu karijeru posvetio Volfzburgu, rešio je da promeni sredinu u 28. godini. Šokantno je ta vest odjeknula u celoj Nemačkoj, ne samo među navijačima Vukova. Četiri sezone za drugi i devet za prvi tim zelenih. Sigurno je da neće dugo čekati na transfer u drugi klub, a pominjalo se da je na listi želja Lacija.

Aleš Garsija – Kao talentovani tek punoletni tinejdžer Garsija je bio opklada Mančester sitija. Doveden je iz Viljareala za neveliki novac, ali velika očekivanja nije opravdao. Od pozajmice do pozajmice pa sve do isteka ugovora 30. juna. Sa 23 godine još ima dovoljno vremena za Španca da blesne, samo mu je potreban pravi izbor kluba, a zainteresovani su Osasuna, Granada, Valjadolid, pošto bi Garsija da se vrati u domovinu.

Rajan Frejzer – Kockao se Bornmut, kada je mogao da proda Frejzera i da zaradi, to nije učinio i sada mu je jedan od najboljih igrača otišao bez centa obeštećenja. Nudio mu je Bornmut 120.000 evra nedeljne plate za novi ugovor, ali to je malo naspram onog što mu daju Arsenal i Lester, pa je samo pitanje čijem će se privoleti carstvu.

Rajan FrejzerRajan Frejzer

Benedikt Hevedes – Trebalo je da bude komandant odbrane u timu Marka Nikolića, ali je Hevedes rešio da zbog izbijanja korone raskine ugovor sa Lokomotivom i da se vrati u domovinu, da bi bio sa porodicom. Za njega je bio zainteresovan Keln još zimus dok je bio u Lokomotivi, a sada bi mogao da dođe do njega besplatno. Osim ako Hevedesu ne iskoči nešto bolje.

Mario Mandžukić – Daleko od toga da je Mandžo za staro gvožđe iako ima 34 godine. Od trenutka kada se saznalo da se vraća u Evropi i da je raskinuo ugovor sa Al Duhailom, ponude samo stižu. Pominjalo se da se interesuje Roma, Lokomotiva iz Moskve, kao i povratnik u Seriju A Benevento, koji je rešio da napravi tim koji neće gledati kako da preživi dogodine u eliti.

Bez kluba je od juče i Andre Širle, a slobodni su i Nejtan Ferguson, Niko Gajtan, Gonzalo Eskalante, Umar Nijase, Radživ van la Para, Antonio Valensija, Đorđe Despotović... 


tagovi

Malang SarMario GeceMaks KruzeEdinskon KavaniRajan Frejzer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara