Fabio Karvaljo protiv Stouka (Foto:  Reuters)
Fabio Karvaljo protiv Stouka (Foto: Reuters)

Fulam bez Mitra nastavio seriju i učvrstio lidersku poziciju, Reding poražen posle spektakla

Vreme čitanja: 4min | sub. 22.01.22. | 18:21

Sjajni mečevi na stadionima Britanija i Madejski

Na opšte iznenađenje, Fulam je u Stouk otputovao bez prve zvezde tima Aleksandra Mitrovića. Nije još razjašnjeno zašto se prvi strelac Čempionšipa nije našao u timu, ali uspeli su Kotidžeri da slave i bez fudbalera koji je postigao trećinu golova ove sezone (27). Golovima Mitrove zamena Rodriga Muniza, talentovanog Fabija Karvalja i Bobija Rida srušili su Stouk na Britaniji i zahvaljujući porazu Bornmuta (0:1 protiv Hala) stekli osam bodova prednosti na čelu tabele - 3:2.

Meč u Stouku obeležila je sjajna egzekucija. Nije bilo previše prilika na obe starne, a viđeno je čak pet golova. Na kraju je četa Marka Silve odnela ceo plen, upisala četvrti trijumf u nizu u prvenstvu i postigla 22 pogotka u pomenutom periodu.

Izabrane vesti

Nisu Grnčari uspeli da iskoriste činjenicu da im je lider došao na noge bez najboljeg strelca, iako su do prednosti stigli već u prvom minutu. Doneo je prednost domaćinu Dimarđo Rajt Filips, sin bivšeg reprezentativca engleske Šona Rajta Filipsa. Bio je to prvenac mladog napadača u profesionalnoj karijeri, a upisao ga je devet godina i 20 dana od kako je njegov otac postigao poslednji u engleskom fudbalu nosivši dres Kvins Park Rendžersa. Valja pomenuti da je on tako nastavio tradiciju porodice Rajt, koja mreže širom Ostrva trese punih pola veka. Jan Rajt je to radio u još osamdesetih, usvojeni sin Šon je nastavio njegovim koracima, a sada je "štafetu" preuzeo mladi Dimarđo.

Kratko je trajala radost Stouka, pošto je bivši igrač Flamenga Rodrigo Muniz samo 60 sekundi kasnije postigao sjajan gol. Brazilac je odmenio Mitrovića u startnih 11 i odmah pokazao da je sposoban da nastavi gde je Srbin stao. Sjajno je iz okreta zakucao loptu u mrežu domaćina na Britaniji i poravnao rezultat.

Već u 33. minutu je talentovani Karvaljo preokrenuo, a asistirao mu je Bobi Dekordova Rid, koji je u postavi odmenio Herija Vilsona. Bivši igrač Liverpula takođe iz neutvrđenih razloga nije bio sa ekipom na gostovanju, ali se reprezentativac Jamajke postarao da se to ne oseti.

Posle 14 minuta igre u drugom poluvremenu uspeli su Grnčari da se vrate. Rezultat je poravnao Luis Bejker i to na drugom nastupu u novim bojama. Vezista je nedavno napustio Čelsi posle 17 godina (nikad nije dobio pravu priliku), a pokazao je da će biti veliko pojačanje za Stouk. Nije ipak uspeo da obezbedi bod novom timu, pošto je Dekordova Rid vratio prednost Kotidžerima u 72. minutu i postavio konačan rezultat.

Spektakl su u istom terminu priredili fudbaleri Redinga i Hadersfilda. Četa Veljka Paunovića nije uspela da slavi i pored činjenice da je postigla tri gola u prvom poluvremenu. Ipak, isti broj puta su i Terijeri tresli mrežu domaćina tokom uvodnih 45 minuta, ali su u nastavku bili za gol bolji od Rojalsa te su odneli ceo plen - 4:3.

Hadersfild je posle 12. trijumfa u sezoni šesti sa 44 boda, dok je Reding posle 15. poraza tim iznas opasne zone sa samo tri boda više od Piterbora.

Poveo je Reding u petom minutu preko Lukasa Žoaa, ali samo četiri minuta kasnije rezultat je poravnao reprezentativac Luksemburga rodom iz Srbije Danel Sinani.

Usledio je preokret u režiji Denija Vorda već u 15. minutu, ali je ubrzo rezultat poravnao George Puškaš. Haotičan početak na Medejski stadionu, pošto je Vord novim golom samo 120 sekundi kasnije vratio prednsot gostima. Da Paunovićevi puleni ne odu na odmor pognute glave postarao se kapiten - Majkl Morison pogtkom u 45. minutu na asistenciju najboljeg strelca ekipe Džona Svifta donosi izjednačenje (3:3).

Nije ipak Reding iskoristio momentum iz završnice prvog poluvremena. Pogoci postignuti u poslednjim trenucima prvog dela igre obično daju psihološku prednost ekipi, ali to ovoga puta nije bio slučaj. Samo osam minuta bilo je potrebno Vordu da kompletira het-trik i po treći put na meču vrati prednost Terijerima. Rojalsi su do kraja napadali, pokušavali da se vrate, ali nisu uspeli da ponište još jedan pogodak iskusnog napadača Hadersfilda.

ČEMPIONŠIP – 28. KOLO

Subota

Bristol Siti - Kardif 3:2 (1:1)

/Martin 33, 63, Vajman 77 - Kolins 31, Voters 90/

Notingem - Derbi 2:1 (0:0)

/Graban 48, Džonson 82 - Lorens 88/

Birmingem - Barnsli 2:1 (1:0)

/Ernandez 34, Hogan 51 - Adebajedžo 87/

Blekpul - Milvol 1:0 (0:0)

/Lejveri 55/

Bornmut - Hal 0:1 (0:0)

/Longman 77/

Koventri - Kvins Park Rendžers 1:2 (0:1)

/Šipli 50 - Grej 6, Adoma 88/

Reding - Hadersfild 3:4 (3:3)

/Žoao 5, Puškaš 23, Morison 45 - Sinani 9, Vord 15, 25, 53/

Šefild junajted - Luton 2:0 (0:0)

/Bruster 48, Robinson 51/

Stouk - Fulam 2:3 (1:2)

/Rajt Filips 1, Bejker 58 - Rodrigo 2, Karvaljo 33, Rid 72/

Svonsi - Preston 1:0 (0:0)

/Mening 51/

VBA - Piterboro 3:0 (0:0)

/Kipre 78, Grent 85, Diangana 89/

Ponedeljak

20.45: (2,65) Blekbern (3,10) Midlzbro (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ČempionšipAleksandar MitrovićVeljko PaunovićŠon Rajt FilipsLuis Bejker

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara