Slavlje posle Skamakinog gola (©Reuters)
Slavlje posle Skamakinog gola (©Reuters)

Fulam ne vredi mnogo bez Mitrovića: Skamaka u nizu, komični poklon Amerikanca dao Vest Hemu krila (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.10.22. | 16:57

Čekićari sigurni u malom derbiju Londona, Kristal Palas dobio Lids na Selhurst Parku

Nema sreće za Fulam kada na terenu nema Aleksandra Mitrovića. Ne samo da nema sreće, već i ovaj tim ne izgleda dostojnim premijerligaškog statusa bez svog najboljeg igrača. Drugim uzastopnim porazom Fulam se spustio na sredinu tabele, mada to i nije toliko strašno s obzirom na neke povoljne rezultata u prethodnim sedmicama. Utisak je da bi sastav Marka Silve bio daleko opasniji po gol Vest Hema da je Mitrović bio u mogućnosti da nastupi, makar i da uđe sa klupe, ovako Čekićarima u malom derbiju Londona idu tri velika boda koja ih odvlače u mirnije vode – 2:1 (1:1).

Najavljivao je između redova portugalski stručnjak da neće moći da računa na svog najboljeg strelca kada je u najavi utakmice tražio zaštitu za svoju ekipu na relaciji sa reprezentacijom. Strelac šest premijerligaških golova nije bio u mogućnosti da pomogne saigračima pošto nije uspeo da odradi trening punog intenziteta, zbog čega je odlučeno da je najbolje da se ništa ne rizikuje i čuva za neke sledeće utakmice. To je za Fulam dvosekli mač, jer bez srpskog napadača Silva nema prave opcije kojim može da nadoknadi toliki gubitak. Karlos Vinisijus dobio je šansu od prvog minuta, ali daleko je on od onoga što Mitrović zaista može.

Izabrane vesti

Istina, Fulam je prvi stigao do vođstva i to već u 5. minutu posle dobre reakcije Andreasa Pereire koji je delovao kao podrška iza Vinisijusa, ali se u nastavku mahom igralo pred kaznenim prostorom gostiju. Nije Fulam bio u skroz podređenoj situaciji, ali je Vest Hem ipak diktirao tempo i pitao se za sve. Posle jakog pritiska koji je usledio odmah posle gola Čekićari su dobili penal koji je skrivio upravo Pereira. Džerod Bouen je uspeo da pogodi metu i vrati rezultatski balans čime je najavio još ofanzivniju igru Vest Hema u nastavku.

Takav pristup isplatio se u 62. minutu kada je Lukas Paketa odigrao pametno ka Đanluki Skamaki i namestio gol za preokret. Italijan se u jednoj teškoj situaciji dobro snašao, prvo je za dlaku izbegao ofsajd zamku, da bi potom iz okreta uspeo da pošalje loptu preko Bernda Lena. Cela situacija bila je predmet analize VAR sobe, pošto je postojala osnovana sumnja da je Skamaka rukom primirio loptu sa namerom da lakše postigne gol. Posle nekoliko minuta pregledanja ipak je ustanovljeno da namere nije bilo, pa je Skamakina parabola ipak bila priznata. Italijan je sada u seriji golova, pošto je zatresao mrežu u trećem uzastopnom meču u svim takmičenjima.

Do kraja Vest Hem je uspeo da uveća razliku i slavi sa rutinskih 3:1 posle komičnog poteza Tim Rima. Amerikanac koji je doveden Slaviši Jokanoviću posredstvom onog čuvenog programa koji raznim algoritmima utvrđuje koji je igrač dobar za koji klub (?!) uručio je Majklu Antoniju poklon tako što je posle njegovog slabog šuta, tačnije direktno u Lena, uspeo da se spetlja i tako otvorio auto-put napadaču Vest Hema za konačnih 3:1.

U Londonu je pobedu odneo i Kristal Palas koji je sa 2:1 (1:1) nadigrao Lids. Ekipa Patrika Vijere uspela je da prekine loš niz i posle četiri utakmice, odnosno mesec i po dana u kojima su osvojena samo dva boda stigne do prve ligaške pobede. Odson Eduar je u 24. minutu uspeo da poništi rani pogodak Paskala Strajka, da bi u 76. minutu Ebereči Eze prošao kroz odbranu Lidsa posle lepog dodavanja Vilfreda Zahe i postavio konačnih 2:1.

PREMIJER LIGA - 10. KOLO

Subota

Bornmut – Lester 2:1 (0:1)

/Biling 68, Kristoi 71 – Dakak 10/

Čelsi – Vulverhempton 3:0 (1:0)

/Haverc 45+3, Pulišić 54, Broja 90/

Mančester Siti – Sautempton 4:0 (2:0)

/Kanselo 20, De Brujne 32, Marez 49, Haland 65/

Njukasl – Brentford 5:1 (2:0)

/Gimarais 21, 56, Marfi 28, Almiron 82, Pinok 90 ag – Toni 54 pen/

Brajton – Totenhem 0:1 (0:1)

/Keln 22/

Nedelja

Kristal Palas - Lids 2:1 (1:1)

/Eduar 24, Eze 76 – Strajk 10/

Vest Hem - Fulam 2:1 (1:1)

/Bouen 29, Skamaka 62 – Pereira 5/

17.30: (2,65) Arsenal (3,40) Liverpul (2,80)

20.00: (3,60) Everton (3,50) Mančester Junajted (2,15)

Ponedeljak

21.00: (3,40) Notingem (3,35) Aston Vila (2,30)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Andreas PereiraDžerod BouenĐanluka SkamakaVest HemLids JunajtedKristal PalasFulamKarlos VinisijusAleksandar MitrovićOdson EduarTim Rim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara