Marlon, Florentino i Lukman (©Reuters, ©AFP)
Marlon, Florentino i Lukman (©Reuters, ©AFP)

Fulam se razleteo na sve strane zbog pojačanja: Štoper, vezni, krilo...

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.09.20. | 08:03

Kotadžersima pojačanja neophodna po hitnom postupku

Uvodna dva kola Premijer lige ogolila su istinu - Fulam u napadu i nije tako loš kada ima Aleksandra Mitrovića na raspolaganju, ali zato je svaka varijanta u odbrani - katastrofalna! Skot Parker je u to mogao da se uveri u porazima od Arsenala i Lidsa, kada je Fulam dozvolio tri, odnosno četiri pogotka. Odbrana je bila veliki problem i u sezoni koju je Slaviša Jokanović započeo u Premijer ligi pre dve godine, pošto su se igrači dovodili putem nekih čudnih kompjuterskih formula, a ne onako kako je srpski strateg tada zamislio.

Tek za nijansu bolju transfer politiku Fulam ima i sada, u vreme trenerskog mandata Skota Parkera. S tim da je odbrana i dalje ostala rak rana... Zbog toga što je u samo dve utakmice engleskog prvenstva postalo jasno da se Fulamu sprema selidba u Čempionšip, sportski sektor Kotadžersa razleteo se na sve strane u potrazi za pojačanjima, pošto letnja transfer pijaca traje do 5. oktobra.

Izabrane vesti

Fulam je u pregovorima sa Sasuolom, Benfikom i Lajpcigom za štopera, veznog i krilnog napadača. Tačnije, za Marlona, Florentina Luisa i Ademolu Lukmana. Italijanski transfer guru Fabricio Romano objavio je u ranim jutarnjim časovima tokom noći između ponedeljka i utorka da su Fulam i Sasuolo dogovorili transfer brazilskog štopera. Fulam će timu iz Ređo Emilije uplatiti 15.000.000 evra, od čega će deo novca otići i na račun Barselone, iz koje je Marlon stigao pre tri godine za 5.000.000 evra i procente. Marlon je ovu sezonu počeo na klupi , a prošle godine odigrao je 23 utakmice, sve u Seriji A, bez učinka.

Što se Florentina tiče, on je sam predložio rastanak sa Benfikom pošto na Lužu od ranije ima ograničenu minutažu, a ni kod Žorža Žezusa takođe nije u najozbiljnijim planovima. Momka koga je svojevremeno želeo Totenhem jedva je skupio osam utakmica u svim takmičenjima, od čega samo deset u Primeiri. Benfika je ranijih dana i sedmica odbila već tri Fulamove ponude za Luisa uz odgovor da finansijski nisu bile dovoljno dobre. U trku za Luisov potpis uključili su se Sautempton i Monako, ali oni zasad samo prate situaciju. Na Sent Merizu traže zamenu za Pjer Emila Hejbjerga, dok Niko Kovač traži pojačanja na tržištu koja će se uklopiti u klupsku sliku – mladi igrači, jeftini, koji mogu kasnije da se prodaju za veliki novac. Florentinova uloga u Fulamu trebalo bi da bude da spoji odbranu i ofanzivni deo tima, gde je takođe škripalo na startu sezone. Njegova vrednost na tržištu je 18.000.000 evra, ali Fulam nije spreman da plati taj novac.

Najveće pojačanje bi na papiru trebalo da bude Ademola Lukman. Čovek zbog koga je Lajpcig svojevremeno platio rekordnih 25.000.000 evra sa bonusima definitivno ne može da se nazove pojačanjem u Red Bul Areni, a uvodne dve utakmice u novoj sezoni, po jedna u kupu i prvenstvu, proveo je na klupi za rezerve. Skot Parker Lukmana želi na jednogodišnju pozajmicu, kako bi rasteretio napad u kojem je Aleksandar Mitrović trenutno jedina raspucana opcija.

Lukman je u prošloj sezoni odigrao samo 11 utakmica, a Lajpcig je prvenstvo završio na trećem mestu. On je rođen u Londonu, a profesionalnu karijeru započeo je u Čarltonu, pre nego što je u januaru 2017. prešao u Everton. Bio je mladi reprezentativac Engleske, ali je kasnije izgubio prepoznatljivu napadačku oštrinu.

Na Krejven Kotidžu nadaju se da bi nova pojačanja, pod uslovom da dođu, mogla da poprave utisak i učine Fulam konkurentnijim u engleskom šampionatu...



tagovi

MarlonFlorentino LuisAdemola LukmanLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara