Rohelio Funes Mori (©AFP)
Rohelio Funes Mori (©AFP)

Funes Mori se nameće, povreda prošlost, Pačuka je sila kod kuće

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.10.22. | 23:10

Meksiko 1, Apertura: Monterej putuje noćas (04.05) na negostoljubiv teren gde je domaćin vezao pet pobeda

Bliži se završnica meksičke Aperture. Četiri najbolja tima ostala su u igri za titulu u zemlji Sombrerosa. Toluka je u prvom meču polufinala iznenadila Klub Ameriku, slavila sa 2:1, dok noćas (04.05) u Pačuki domaća ekipa čeka Monterej, drugoplasirani tim u ligaškom delu šampionata, odmah iza Klub Amerike.

Monterej je u prethodnoj rundi eliminisao Kruz Azul. Posle remija u Meksiko Sitiju bez golova, na svom terenu je slavila sa 3:0. Pačuka je u najneizvesnijem četvrtfinalnom dvomeču izbacila Tigres. U prvom meču u San Nikolasu, Andre Pjer Žinjak je doneo pobedu svom timu sa 1:0, ali u revanšu je bilo 2:1 za Pačuku.

Izabrane vesti

Podsetimo, od četvrtfinale plej-ofa nema jedanaesteraca u Meksiku. U slučaju da dva tima budu izjednačena posle 180 minuta, u narednu rundu idu bolje plasirana ekipe u prvom delu sezone. U ovom slučaju u prednosti su Klub Amerika i Monterej.

04.05: (2,10) Pačuka (3,30) Monterej (3,70)

Na kormilu Montereja sedi Viktor Manuel Vučetić, iskusni stručnjak koji je vodio gotovo sve najveće klubove u ovoj zemlji Srednje Amerike. Biće na slatkim mukama koja dva napadača da počnu utakmicu. U dvomeču protiv Kruz Azula od prvog minuta su igrali Urugvajac Rodrigo Agire i Argentinac Herman Berterame.

Ipak, prva zvezda tima je Rohelio Funes Mori, meksički reprezentativac koji je mesec i po bio van stroja zbog povrede. U oba četvrtinalna duela bio je na klupi. Ušao je u igru pre pet dana i zatresao mrežu Plave mašine. Očekuje se da će najbolji igrač Montereja da se vrati u startnu postavu, verovatno umesto Agirea. Za Pačuku neće igrati defanzivac Kevin Alvarez Kampos koji je dobio crveni karton u revanšu protiv Tigresa.

Početkom oktobra u ligaškom delu Aperture nije bilo pogodaka u duelu ovih timova u Montereju. Pre toga, u Klausuri, u aprilu ove godine, Pačuka je slavila na svom stadionu sa 3:0. Pačuka ima pet vezanih pobeda na svom stadionu Migel Idalgo.

----------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

MEKSIKO 1, APERTURA – POLUFINALE PLEJ-OFA (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

Toluka - Klub Amerika 2:1 (2:0)

/Ortega 10, Fernandez 42pen – Lara 79/

Petak

04.05: (2,10) Pačuka (3,30) Monterej (3,70)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Meksiko 1MeksikoMonterejPačukaRohelio Funes Mori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara