Veljko Simić i Mirko Topić, Foto: Starsport
Veljko Simić i Mirko Topić, Foto: Starsport

Furiozno drugo poluvreme Novosađana: Uzalud bomba Trifunovića, Voša slavila posle mesec dana

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.10.21. | 18:58

Novosađani posle preokreta savladali Radnički iz Kragujevca (3:1)

Susret Vojvodine i Radničkog iz Kragujevca rivali su dočekali sa ambicijom da osete slast pobede posle mesec dana. Samo dva boda koliko su Novosađani osvojili u prethodna tri susreta (TSC 0:1, Radnički Niš 1:1, Čukarički 1:1) bila su dodatni motiv za izabranike slavoljuba Đorđevića, međutim sa željom da konačno slave utakmicu na stadionu Karađorđe dočekali su i Kragujevčani koji su niz poraza od Metalca (1:4) i Kolubare (0:2) nastavili u Kupu Srbije protiv Radnika (0:2).

Lep pogodak gostiju u režiji Veljka Trifunovića, podgrejao je nade Radničkog, koji je na odmor otišao sa glom prednosti, međutim furiozan početak nastavka i tri gola za 21 minut bili su dovoljni da Vojvodina rutinski dođe do celog plena.

Izabrane vesti

Motivisani rivali spuštenih gardova su otvorili susret u Novom Sadu, a niz nerealizovanih pretnji na obe strane prekinuo je sjajan šut Vekljka Trifunovića koji je neodbranjivim udarcem ukrasio odličnu asistenciju Nemanje Tomića. Iskusni vezista, pokazao je jednim potezom da je i još ima šta da pokaže na superligaškoj pozornici, dok se mladi napadač četvrti put upisao u strelce ove sezone.

Činjenica da su Kragujevčani pobeđivali pu prethodnim duelima kada se nekadašnji đak Radove škole upisivao u strelce dodatno je osokolila goste, ali je planove radničkog već u 48. minutu pokvario Miljan Vukadinović. Veznom fudbaleru Vojvodine izblokiran je prvi udarac, ali je iz popravnog, sa ivice šesnaesterca uspeo da matira Ognjena Lukića.

Samo četiri minuta posle izjednačenja Vojvodina je režirala potpuni preokret, a strelac je bio Veljko Simić. Krilčni napadač našao se na pravom mestu posle pokušaja Momčila Mrkaića koji je uspeo da razgrne čitavu odbranu gostiju, ali je potom pogodio prečku. Ipak, lopta se odbila na nogu Simiću koji je upisao peti ovosezonski pogodak.

Preokret rivala značajno je uticao na goste kojima je sve nade potopio Čović u 69. minutu sa bele tačke, a golu kapitena Vojvodine prethodio je prekršaj golmana gostiju za najstrožu kaznu.

Pobedom, prvom od slavlja nad Kolubarom (2:1), Vojvodina je stigla do sume od 20 bodova, dok je Radnički uz učinak od četiri slavlja, dva remija i sedam poraza ostao na 14.

SRBIJA 1 – 14. KOLO

Četvrtak

Napredak - Novi Pazar 1:1 (0:0)

/Lončar 70 - Kunić 80/

Petak

Radnik - Voždovac 1:3 (1:1)

/Milovanović 8 - Simonović 24ag, Vujnović 55, Stanisavljević 61/

Čukarički - Proleter 6:1 (2:1)

/Tošić 4, Rakonjac 31, 59, Kajević 51pen, Šapić 62, Baić 75 - Evandro 33/

Subota

Mladost - Kolubara 3:1 (1:1)

/Bojović 24, 85, Jovanović 90+4 - Bakić 16/

Spartak - Metalac 2:0 (1:0)

/Nikolić 31, 65/

Nedelja

TSC - Partizan 1:3 (1:3)

/Petković 9 - Rikardo 12, Terzić 27, 36/

Vojvodina - Radnički 1923 3:1 (0:1)

/Vukadinović 48, Simić 52, Čović 69p - Trifunović 34/

Crvena zvezda - Radnički Niš u toku



tagovi

FK VojvodinaRadnički Kragujevacveljko simić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara