Mijat Gaćinović (©Reuters)
Mijat Gaćinović (©Reuters)

Gaćinović u 90+5 za prvu pobedu AEK-a kod kuće ove sezone

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.09.23. | 22:13

Srpski reprezentativac strelac iz penala za 2:1 protiv Atromitosa; Filip Mladenović asistent u pobedi Panatinaikosa nad Asterasom 4:1

Tek u petoj utakmici od početka sezone fudbaleri AEK-a konačno su se radovali pred svojim navijačima. Žuto-crni deo Atine radovao se ovog četvrtka pobedi nad Atromitosom 2:1 u šestkom kolu grčkog prvenstva i to posle dramatične završnice meča.

Gosti su uspeli u 89. minutu da golom Karola Angielskog anuliraju vođstvo AEK-a stečeno preko Amrabata u 31, ali iako su u tom trenutku imali igrača više zbog isključenja Sidibea koji je skrivio penal, to im nije bilo dovoljno da osvoje makar bod. U petom minutu nadoknade iz trećeg jedanaesterca u meču konačan rezultat postavio je Mijat Gaćinović.

Izabrane vesti

Šansu srpskom reprezentativcu da postane junak servirao je Petros Mantalos, koji je posle centaršuta iz prekida oboren u gužvi pred golom Atromitosa, a hladnokrvan je bio Gaćinović uprkos ogromnom pritisku na svojim plećima. Štaviše, toliko je bio pun samopouzdanja da je izveo čuvenu Panenku... Ovo mu je bio drugi gol u tri nastupa ove sezone u grčkom prvenstvu, od kojih je samo jednom bio starter. Večeras je ušao u 60. minutu umesto Rodolfa Pizara, ali mora se istaći da je Gaćinović u Evropi starter, a dao je i gol Brajtonu u AEK-ovoj pobedi 3:2 u gostima na startu Lige Evrope.

Selektor Srbije Dragan Stojković može da bude zadovoljan i učinkom još jednog srpskog rerpezentativca večeras. Filip Mladenović je bio asistent Vilijanu Arau već u petom minutu Panatinaikosovog duela sa Asterasom. Rani gol pomogao je gostima da stignu do ubedljivih 4:1 na kraju, a pored Mladenovića ceo meč za Atinjane odigro je i Filip Đuričić.



tagovi

Grčka 1Mijat GaćinovićAEK

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara