Foto: AFP
Foto: AFP

Gagova četa slavila sa igračem manje i došla nadomak nokaut faze (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.05.22. | 05:03

Rasing minimalnom pobedom nad Melgarom preuzeo lidersku poziciju u Grupi B Kopa Sudamerikane

Preokret u Grupi B! U petom kolu Kopa Sudamerikane Rasing je na svom terenu upisao minimalnu pobedu nad Melgarom kojom je stigao do liderske pozicije. Imao je argentinski tim gotovo sat vremena igrača manje, ali je herojskom partijom uspeo da stigne do vredna tri boda kojima je preskočio večerašnjeg rivala na tabeli.

Melgar je, iako bodovno izjednačen sa Rasingom, do večeras bio lider zahvaljujući boljoj gol-razlici, ali čelo tabele nije uspeo da odbrani u Aveljanedi, pa će u poslednjem kolu morati da se uzda u urugvajski River Plejt.

Izabrane vesti

Rasing je bolje otvorio meč, bio konkretniji, ofanzivnije orjentisan od rivala, s obzirom na to da mu je bila potrebna pobeda, ali je vrlo lako mogao da ostane kratkih rukava. Sve zbog gluposti svog golmana Gastona Gomeza. Neoprezno je Argentinac istrčao iz svog šesnaesterca u 36. minutu, usled slabe procene bio primoran da odigra rukom, zbog čega mu je sudija pokazao put u svlačionicu.

Ipak, u finišu poluvremena Rasing je uspeo da povede preko Tomasa Čankalaja. Sjajno je krilni fudbaler uneo loptu sa desnog boka, namestio se na levu nogu i pogodio bliži ugao za pomalo iznenađujuće vođstvo domaćina. Očekivano, Melgar je u nastavku krenuo ofanzivnije, bio bolji rival i stvorio nekoliko prilika, ali do izjednačujućeg gola vrednog ostanka na vrhu tabele nije uspeo da stigne.

Prevrat u grupi izvšio je i Santos. Brazilski tim savladao je na svom terenu Union La Kaleru takođe minimalnim rezultatom.

Ekipa Fabijana Bustosa do trijumfa je stigla golom rezerviste Lukasa Barbose u 12. minutu nadoknade! Pogotku mladog veznog fudbalera prethodila su dva crvena kartona, po jedan sa obe strane, samo četiri minuta ranije.

KOPA SUDAMERIKANA - 5. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Grupa B

Četvrtak

River Plejt - Kujaba 1:2 (0:1)

/Klar 90+6 - Andre Luis 43, 90/

Rasing - Melgar 1:0 (1:0)

/Čankalaj 44/

Grupa C

Sreda

Banfild – U. Katolika 1:1 (0:0)

/Datolo 82 – Dijaz 90+2/

Četvrtak

Santos - Union La Kalera 1:0 (0:0)

/Barbosa 90+12/



tagovi

SantosRasing KlubKopa SudamerikanaUnion La KaleraMelgar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara