Vladimir Ivić (©Reuters)
Vladimir Ivić (©Reuters)

Gajić i Zdjelar oteli Iviću Kup Rusije, srpski trener nezadovoljan suđenjem

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.06.23. | 10:18

CSKA posle penala savladao Krasnodar u superfinalu – 1:1 (1:0, penalima 6:5)

Tri puta uzastopno je Krasnodar posle jedanaesteraca u Kupu Rusije prolazio dalje, četvrti već nije mogao. U superfinalu su izabranici Vladimira Ivića u nedelju izgubili od CSKA Moskve (1:1, penalima 6:5), a srpski strateg nije krio razočaranje posle te utakmice.

Osvajač trofeja sa Makabijem iz Tel Aviva i PAOK-om nije uspeo da donese istorijski pehar Krasnodaru već u prvoj sezoni. Kao jedan od odlučujućih faktora na konferenciji posle utakmice naveo je trenutak iz sredine prvog poluvremena, kada je sudija Vladislav Bezborodov dosudio Armejcima jedanaesterac, koji je u vođstvo potom pretvorio Fjodor Čalov.

Izabrane vesti

Video sam na mom malom monitoru da nije bio penal. Ne mogu da razumem kako sudije to nisu mogle da vide na velikim ekranima, a sve je bilo pokriveno sa više kamera. Nije normalno da sudije ne vide. Na poluvremenu mi je i igrač koji je napravio penal prišao da mi kaže kako ga nije dotakao. I da znate, ovo nije priv put. Razumem sve, ne želim da umanjujem pobedu CSKA. Čestitao sam treneru Vladimiru Fedotovu i celom njihovom timu. Samo, nije ispravno kada se borite, spremate za veliku utakmicu i onda se nešto tako dogodi. Preteško mi je da poverujem“, rekao je Ivić.

Krasnodar je kasnije pogotkom Kolumbijca Džona Kordobe uspeo da anulira prednost Moskovljana, imao je u nastavku veći posed lopte, ali je do 90. minuta ostalo 1:1. Automatski se pristupilo izvođenju jedanaesteraca, Bikovi su poveli sa 3:2 posle promašaja Mojzesa, potom je Milan Gajić izjednačio na 3:3, a Bakijeza propustio priliku da vrati prednost Krasnodaru. CSKA je zatim nanizao četiri pogotka sa bele tačke, dok je Krasnodarov Olusegun bio neprecizan i trofej je po 13. put završio u vitrinama Armejaca.

Borili smo se do kraja. Iza nas je šest sjajnih meseci, kako u kupu tako i u prvenstvu. Ovi momci su profesionalci, igrali su sjajno. Prezadovoljan sam njihovim fudbalom“, poručio je Ivić.

Pored Gajića, koji je u igru ušao u 69. minutu, trofeju se radovao i Saša Zdjelar. Bivši vezista Partizana je bio starter, odigrao je čitav meč i završio ga sa žutim kartonom. Da je penal serija potrajala još malo, morao bi i on da šutira. Mihajlo Banjac je s druge strane presedeo ceo meč na klupi Krasnodara.



tagovi

Kup RusijeKrasnodarCSKA MoskvaVladimir IvićSaša ZdjelarMilan Gajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara