(©Starsport)
(©Starsport)

Gajić: Spreman sam da deset godina igram za CSKA, kao Fernandes

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.07.22. | 16:43

„Kada sam došao u Moskvu rekli su mi da ima još jedan Gajić u klubu“, priča srpski bek

Debitovao je Milan Gajić u dresu CSKA iz Moskve, njegov tim je u prvom kolu ruskog prvenstva pobedio Ural sa 2:0, tako da je srpski fudbaler zadovoljno napustio teren.

Doskorašnji bek Crvene zvezde je pod posebnom lupom medija i navijača CSKA jer je došao na mesto Marija Fernandesa, koji je deset godina špartao po desnoj strani u dresu Armejaca, a na kraju je postao i reprezentativac Rusije.

Izabrane vesti

Gajić ne može da zaigra za državni tim najveće zemlje sveta, ali kaže da može da zamisli sebe kako deset godina brani boje CSKA.

Velika je čast zauzeti Fernandesovo mesto. To je težak zadatak i velika odgovornost. Ali je isto tako i velika šansa. Meni je to dodatni motiv da pokažem da sam i ja dobar igrač i da mogu da igram na visokom nivou. Imam veliko poštovanje za Marija i za sve što je uradio za CSKA. Naravno, spreman sam da i ja igram deset godina za CSKA, kao Fernandes. To bi bila super stvar. CSKA sada ima projekat za budućnost, a ja sam došao da ostanem duži period u Rusiji“, rekao je Gajić za ruske medije.

Srpski fudbaler je priznao da se zbunio kada je čuo da u klubu ima još jedan igrač sa istim ili skoro istim prezimenom – Adolfo Gaič.

Kada sam došao u Moskvu, rekli su mi da će mi na dresu stajati slovo M, početno slovo imena, jer ima još jedan Gajić u klubu. Kada sam to čuo, pomislio sam, ko je to, kakav još jedan Gajić. Nikada nisam čuo za to prezime, ni u Evropi ni van nje. Ispostavilo se da je Adolfo Argentinac i da nam se prezimena, kada je ruski jezik u pitanju, razliku za slovo: ja imam J, on nema“.

Novi fudbaler CSKA je rekao i da ima ogromno poštovanje za kapitena Igora Akinfejeva, živu legendu kluba.

Akinfejev je golman i kapiten. Niko nema bolji pregled igre na terenu od njega. A, na meni je da se naviknem na sugestije golmana, kuda da napadam, kuda da se krećem... Igor je legenda CSKA i uvek se trudi da razgovara sa nama, da nam pomaže. I van terena je veoma ljubazan“.

Jedino se Milan Gajić razočarao kada je čuo da će navijači CSKA bojkotovati klub u narednom periodu zbog uvođenja navijačke lične karte.

CSKA ima sjajne navijače, ali nisam znao da će bojkotovati utakmice. To je tužna stvar, što neće biti uz nas. Ne znam šta je pozadina toga, ali mi je krivo. Međutim, ako i ne budu uz nas na stadionu, osećaćemo da su uz nas“, poručio je Gajić. 


tagovi

Milan GajićCSKA MoskvaRusija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara