Kodi Gakpo (©Reuters)
Kodi Gakpo (©Reuters)

Gakpo stavio veto na transfer u Lids: Real mu prva želja, čeka pozive Arsenala ili Junajteda

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.10.22. | 18:56

Krilni napadač posle odličnog početka sezone značajno podigao letvicu i očekivanja

Spektakularne igre Kodija Gakpa u prvim mesecima nove sezone naterale su čelnike PSV da značajno koriguju cenu i umesto 40.000.000 očekuje se da bi sada potraživanja mogla da idu i na više od 70.000.000 evra.

Možda logika kaže da to i dalje nema smisla jer PSV još nije ništa značajnije uradio, ali fudbal je danas čist biznis gde se talentovani igrači cene najviše, a Gakpo se u dosadašnjih 16 utakmica predstavio u najboljem svetlu pošto je skupio 13 golova i 10 asistencija u svim takmičenjima.

Izabrane vesti

Sa odličnim izdanjima Gakpo je i sam podigao letvicu očekivanja na viši nivo i navodno ga sada ne interesuju pozivi i ponude klubova koji nisu iz kruga najvećih na evropskom kontinentu. Atletik piše da je PSV bio nadomak dogovora sa Lidsom oko transfera već u januaru pod dobrim uslovima za klub i igrača, ali je Gakpo lično stavio veto na ovaj transfer.

Četvrtak, 21.00: (1,23) PSV (7,00) Cirih (10,5)

On je i dalje zainteresovan da zaigra na Ostrvu i tako ostvari dečački san, ali ne u klubu ranga Lidsa. Sada se nada da će Mančester junajted ponovo da ga zove, ili Arsenal. Holandski mediji tvrde da bi lično najviše voleo da ode u Real Madrid i da se oseća spremnim za takav korak u karijeri. Atletik se nadovezuje na ovu informaciju tezom da će njegova budućnost najviše zavisiti od igara na Mundijalu u Kataru. Ako ostavi dobar utisak, postoji velika šansa da će po njegov potpis krenuti neki evropski velikan.

Podsetimo, njega je letos merkao Junajted po želji Erika Ten Haga, ali se klub odlučio za druge opcije jer se verovalo da Gakpo još nije spreman za top nivo engleskog i evropskog fudbala.

Čini se da ga je ta odluka čelnika Đavola zainatila da ove sezone odigra za veliki transfer narednog leta. Možda je Gakpo preambiciozan idejom da ode u Real, ali ako nastavi u ovom ritmu, mogao bi naredne sezone dobro da naplati svoje igre.


tagovi

Kodi GakpoPSV AjndhovenLids JunajtedReal MadridArsenalMančester Junajted

Obaveštavaj me

Real Madrid
Man. Junajted
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara