©TSGALAXYFC
©TSGALAXYFC

Galaksi doveo bivšeg napadača TSC-a, tandem špiceva iz Srbije u prvoligašu iz Južne Afrike

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.10.23. | 23:16

Vladimir Silađi promovisan u klubu koji vodi Sead Ramović

Nekadašnji napadač TSC-a Vladimir Silađi posle Vijetnama i Južne Koreje oprobaće se na još jednoj egzotičnoj destiniciji - u Južnoj Africi. Tamošnji prvoligaš TS Galaksi danas je ozvaničio saradnju sa srpskim igračem, iako se Silađi tamo nalazi već nekoliko nedelja i već je upisao debitantski nastup za sastav koji vodi Sead Ramović.

Vladimir Silađi (30) je rođen u Novom Sadu i prve fudbalske korake je ostvario u Vojvodini, ali se tokom dosadašnje karijere najduže zadržao u Bačkoj Topoli, gde je tokom pet sezona zabeležio 114 prvenstvenih mečeva i postigao 48 golova. Najefikasniji je bio u sezoni 2019/2020. kada je sa 16 postignutih golova delio prvo mesto liste strelaca Mozzart Bet Superlige sa tadašnjim saigračem Nenadom Lukićem i Nikolom Petkovićem iz Javora.

Izabrane vesti

Ipak, od odlaska iz TSC-a iskusni golgeter nije uspeo da pronađe pravu formu. U korejskom Gangvonu se zadržao nešto više od godinu dana, a slično je bilo i u ekipi Ha Noi iz Vijetnama. Proletos je igrao za Mladost iz Lučana, ali je postigao samo jedan gol na 13 utakmica.

Silađi bi u tandemu mogao da zaigra sa još Samirom Nurkovićem. Iskusni napadač rodom iz Tutina, biće od velike pomoći novom saigraču po pitanju privikavanja na novu sredinu, s obzirom da je pre dolaska u TS Galaksi tri godine nosio dres Kajzer Čifsa.



tagovi

Južna AfrikaTS Galaksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara