Lukas Toreira i saigrači (©Reuters)
Lukas Toreira i saigrači (©Reuters)

Galata može na čelo i bez Ikardija

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.09.23. | 14:14

Strateg Lavova Okan Buruk mogao bi da odmori pojedine nosioce tima protiv Istanbula u zaostalom duelu 3. kola Superlige

Galata ne može da pobegne od gradskih derbija. Istanbulske Lavove ovog utorka očekuje susret protiv Istanbula, koji je odložen pre nekoliko nedelja zbog obaveza prvaka Turske u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Galatasaraj je u međuvremenu uspeo da se plasira u evropsku elitu, gde je prošle sedmice izvukao remi na jedvite jade protiv Kopenhagena 2:2.

Galatasaraj je preživeo gradski derbi protiv Bašakšehira nepovređen. U zanimljivom dvoboju Lavovi su se radovali sa 2:1 u gostima i time upisali četvrtu pobedu u petoj ligaškoj utakmici ove sezone. Rekordni šampioni Turske i dalje dišu za vrat gradskom rivalu Fenerbahčeu i imaju priliku da preuzmu vođstvo na tabeli ukoliko savladaju Istanbul.

Izabrane vesti

Od poraza od Bešiktaša u aprilu 2023, Galatasaraj je dobio svaki od minula četiri gradska derbija u Istanbulu. Očekuje se da će trener Okan Buruk ostati bez Kazima Karataša zbog povrede, ali srećom nema više kadrovskih briga.

19.00: (9,00) Istanbul (5,80) Galatasaraj (1,30)

S obzirom na gust raspored sa kojim Lavovi moraju da se nose, očigledno je da će Buruk da rotira protiv rivala. Za ovo ima dovoljno opcija. Čak i prvi strelac lige Mauro Ikardi možda dobije poštedu. Argentinac je na pet susreta postigao šest golova u Superligi, ali Galata u špicu kao rešenja ima i Vilfrida Zahu, Sedrika Bakambua, pa čak i Drisa Mertensa koji moraju da prorade.

U međuvremenu, Istanbul je veoma loše startovao. Pod vođstvom Fatiha Tekea, Bikovi su u četiri odigrana meča sakupili samo dva boda. Čak i protiv Gazijantepa, koji je u to vreme bio na dnu tabele, Istanbul je poražen 0:2 prethodnog vikenda.

Bila je to druga ligaška utakmica zaredom u kojoj je Istanbul morao da se bori sa lošom realizacijom u navali. U sadašnjem stanju, klub iz metropole je osuđen na neuspeh protiv Galatasaraja. Gradski rival ima jednu od najboljih odbrana u turskom gornjem domu.

Bikovi su, s druge strane, statistički najslabija napadačka ekipa u takmičemnju. Čak je i poslednji meč sa Gazijantepom to pokazao jer ekipa nije uputila nijedan udarac na gol protivnika.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

-------------------

TURSKA 1 - ZAOSTALI MEČEVI 3. KOLA

Utorak

19.00: (9,00) Istanbul (5,80) Galatasaraj (1,30)

Sreda

19.00: (3,30) Adana Demir (3,50) Bešiktaš (2,15)

Četvrtak

19.00: (1,40) Fenerbahče (4,70) Bašakšehir (8,00)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Turska 1GalatasarajIstanbulIstanbulspor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara