Dris Mertens proslavlja pogodak protiv Alanje (Screenshot - youtube.com)
Dris Mertens proslavlja pogodak protiv Alanje (Screenshot - youtube.com)

Galata strepela u Alanji, ali izborila četvrtfinale kupa zahvaljujući Mertensovim majstorijama (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.01.23. | 20:31

Izdržala je nalete domaćeg sastava u drugom poluvremenu i sačuvala zalihu koju joj je napravio iskusni Belgijanac

Fudbaleri Galatasaraja izborili su plasman u četvrtfinale Kupa Turske, ali dobro su se preznojili u Alanji. Sastav iz Istanbula je preko Drisa Mertensa stigao do dva gola prednosti u prvom poluvremenu, ali je drugo pripalo domaćinu. Sudijska nadoknada je trajala 12 minuta, ali Galata je preživela - 2:1 (2:0).

Ekipa Okana Buruka će posle žreba saznati ime protivnika u četvrtfinalu takmičenja.

Izabrane vesti

Galata je do prednosti stigla već u 16. minutu. Bivši as Napolija je izveo slobodnjak sa leve strane i u trepavicu pogodio Viktora Nelsona, koji je odlično zahvatio loptu glavom i poslao je u mrežu domaće ekipe.

Usledila je prava majstorija najboljeg strelca u istoriji Napolija. Previše su mu prostora ostavili protivnički fudbaleri na ivici kaznenog prostora, kao da ne znaju da krije top u desnici. Namestio se, raspalio i poslao savršen šut u dalji ugao protivničkog gola za 2:0 u 38. minut.


Ipak, na startu drugog poluvremena je trener domaće ekipe Frančesko Farioli napravio brojne izmene i to je urodilo plodom. Gosti su se malo i opustili usled komforne prednosti, a umalo im je to došlo glave.

Igrao se 67. minut kada je preko rezervista smanjila zaostatak. Proradila je portugalska veza, spojio je Danijel Kanedejas sa golom bivšeg fudbalera Vulverhemptona i Fulama Ivana Kavaljera koji je matirao Kodžuka i vratio neizvesnost u meč.

I u nastavku je Alanja bila bliža pogotku, ali je zadnja linija Galatasaraja izdržala. Od ukupno 10 šuteva, domaći igrači su devet uputili u drugih 45 minut, ali uglavnom su to bili neprecizni pokušaji. Jedan je završio u mrežu, a dva je Kokdžu ukrotio, pa će velikan i Istanbula i trenutni lider Super lige igrati u četvrtfinalu Kupa Turske.


tagovi

Dris MertensGalatasarajAlanjaKup Turske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara