Foto: Reuters
Foto: Reuters

Galata, Trabzon i Sivas nisu uspeli, može li Bešiktaš?

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.12.20. | 10:26

Istanbulski klub u derbiju 12. kola gostuje Alanji (17.00), najprijatnijem iznenađenju i lideru prvenstva

Kao i svake sezone, nepredvidiva turska Super liga nastavlja da nas iznenađuje i ove godine. Doduše, za razliku od prethodnih, svi turski velikani – Galatasaraj, Fenerbahče i Bešiktaš - su ove sezone u samom vrhu, jedan do drugog, ali nijedan od njih ne predvodi ovogodišnji karavan. Tamo je posle 11. kola - Alanja!

Klub iz istoimenog poznatog mediteranskog letovališta imao je start iz snova, vezao devet mečeva bez pobeda i na tom putu srušio i Galatasaraj (2:1), odoleo aktuelnom vicešampionu Trabzonu (1:1) i savladao najprijatnije prošlosezonsko iznenađenje, Sivas (1:0). Niko od pomenutih klubova nije uspeo da stane na put Alanji, pa će isto pokušati Bešiktaš u derbiju 12. kola Super lige (17.00).

Izabrane vesti

Međutim, Alanja je u prethodna dva kola, vezavši dva poraza, pokazala kako se kriza polako uvlači u njene redove, ali i pored toga, zahvaljući boljoj gol-razlici od Fenera i međusobnom susretu sa Galatom, i dalje drži lidersku poziciju. Ono što verovatno najviše boli ekipu Atana Čagdaša jeste to što su porazi dolazili tamo gde ih niko nije očekivao. Premijerni je stigao protiv Genčlerbirligija, kada je Alanja u nadoknadi promašila penal i ispustila bod, nakon čega je i Čagdaš zaradio crveni karton i suspenziju za naredne dve utakmice. Stoga u prošloj rundi nije predvodio tim i njegovi izabranici su pretrpeli neuspeh i u Goctepeu, drugi vezani.

U međuvremenu je sudijska komisija Čagdašu prepolovila kazna, pa će se 40-godišnji stručnjak ipak naći kraj aut-linije kako bi predvodio tim protiv svog bivšeg kluba, u kojem je do januara ove godine obavljao ulogu pomoćnog trenera. Mladi trener neće moći da računa na četvoricu fudbalera za duel istanbulskim timom. Kapiten tima Efečan Karača nalazi se u karantinu zbog korona virusa, Ufuk Čejlan i Čejhun Gulselam su povređeni, dok je Salih Učan, svojevremeno jedan od najtalentovanijih turskih fudbalera, suspendovan. U tim se vraća Fransoa Mubanje koji se oporavio od povrede.

I Sergena Jalčina na drugoj strani očekuje bivši tim, koji je predvodio pre dve sezone. Iskusni stručnjak je za sudar sa doskorašnjim saradnikom dobio tri “pojačanja“. U tim se posle povrede vraćaju Žozef de Souza, (oporavio se od povrede), Ajdin Hasić ( preležao korona virus), a Kajl Larin odradio je suspenziju. Gokan Tore i Adem Ljajić i dalje se oporavljaju od povrede i stoga nisu otputovali u Alanju.

Bešiktaš je u naletu, slavio je na pet od poslednjih šest mečeva u prvenstvu, a na četiri utakmice u tom periodu postigli su po tri gola. Alanja im tradicionalno leži. Osam puta sastajala su sve dva tima, od kojih je sedam pripalo istanbulskim Orlovima, dok je preostali završen remijem.

TURSKA SUPER LIGA - 12. KOLO

Petak

Kasimpaša - Denizli 3:2 (2:1)

Subota

Hataj - Karagumruk 3:1 (1:0)

Rize - Goctepe 3:2 (1:0)

Kajzeri - Trabzon 0:0

Fenerbahče - Malatja 0:3 (0:2)

Ankaraguču - Konja 4:3 (1:2)

Nedelja

11.30: (2,15) Erzurum (3,35) Genčlerbirligi (3,50)

17.00: (2,60) Alanja (3,30) Bešiktaš (2,70)

17.00: (1,73) Bašakšehir (3,80) Gazijantep (4,80)



tagovi

Turska Super ligSuper ligBešiktašAlanja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara