Luka Jović (©Reuters)
Luka Jović (©Reuters)

Galatasaraj ubeđuje Fjorentinu da pusti Luku Jovića!

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.01.23. | 18:17

Srpski napadač mogao bi da ode iz Firence posle samo šest meseci

Bomba sa Bosfora u smiraj prelaznog roka - Galatasaraj ubeđuje Fjorentinu da pusti Luku Jovića!

Da li će srpski napadač posle samo šest meseci otići iz Firence i potpiše za istanbulskog velikana? Turski novinar Mustafa Ozgur Sandžar, koji između ostalog radi za madridski As, javlja da Galatasaraj intenzivno pregovara sa Fjorentinom da prepusti Luku Jovića sa nadom da će uspeti da se ispletu iz komplikovanog dogovora koji Ljubičasti imaju sa Real Madridom.

Izabrane vesti

Podsetimo, Fjorentina je letos dobila nekadašnjeg bisera Crvene zvezde u nadrealnom poslu. Nije platila ni evrocent obeštećenja, ali sa Realom plaća po pola njegove plate koja ukupno iznosi između pet i šest miliona evra. Ugovor je potpisan na dve godine, uz opciju na još dve, u kojima je Real takođe pod obavezom da pokriva deo njegove plate. Blankosi očekuju 50 odsto od Jovićeve sledeće prodaje. To je sada detalj na kojem Galatasaraj mora da se dogovori sa Fiorentinom, ako želi da dobije strelca sedam pogodaka u ovoj sezoni.

Nedelja, 18.00: (1,85) Fiorentina (3,50) Bolonja (5,00)

Jovićev status na stadionu Artemio Franki je velika enigma za sve u Italiji. Oprečne informacije pristižu gotovo na dnevnom nivou, od toga da je precrtan kod Vinćenca Italijana, do toga da sigurno ostaje bar do leta i da je u ozbiljnim planovima kluba za budućnost. Činjenica da je postigao samo tri gola u prvenstvu nisu za pohvalu, ali nije srpski napadač ni potpuno podbacio tokom ovih šest meseci u Toskani. U poslednjih jedanaest utakmica samo je jednom zatresao mrežu, stalno ulazi u šanse, doduše nikako ga neće gol, ali se sa njim u igri Fiorentine nešto dešava.

Galatino interesovanje za Jovića potiče iz želje da zameni Harisa Seferovića koji se seli u Seltu, a kako dele istog agenta (čitaj: Fali Ramadani) klub je uveliko u pregovorima oko mogućeg transfera. Detalji nisu poznati, pominje se pozajmica do leta, ali ako bi se posao završio, prvoplasirani tim turskog prvenstva imao bi napadački triling Ikardi - Jović - Mertens!

I ne samo to. Isti izvor pominje da se Galatasaraj istovremeno raspituje za Anhela di Mariju u Juventusu. Argentinac je letos došao iz PSŽ kao slobodan igrač, a ugovor je potpisao do ovog leta. Nije realno da turski gigant dovede obojicu, ali se u Istanbulu spremaju da aktiviraju bar jednu transfer bombu do kraja prelaznog roka.

Inače, u Turskoj se zimska pijaca zatvara tek 8. februara.


tagovi

Luka JovićZimski prelazni rok 2023FjorentinaGalatasarajJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara