Mauro Ikardi (©Reuters)
Mauro Ikardi (©Reuters)

Galatina uzaludna opsada gola, bez Ikardija oštrica je tupa: Pomor favorita u kupu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.02.24. | 20:54

Još jedan istanbulski gigant eliminisan…

Luda trka vodiće se u Turskoj za titulu, verovatno do poslednjeg kola. Goreće Bosfor u maju, jedna strana radovaće se, druga utapati tuga. Ali, već sada dva skupocena projekta na duplu krunu mogu da zaborave.

Fenerbahče je juče ponižen u Ankari, a danas je eliminisan još jedan istanbulski gigant, lider Super lige – Galatasaraj. Opsada Karagumrukovog gola bila je uzaludna, ništa pretendent na turski tron nije mogao gradskom rivalu. Oštrica je bez Maura Ikardija bila tupa i nastavljen je pomor favorita u kupu – 2:0 (1:0).

Izabrane vesti

Sada Okan Buruk izvesno žali što je izveo šarenolik sastav. Silno je verovao da će se tradicija produžiti, da neće biti prekinuta i da će Galatasaraj i na 17 utakmici kod kuće ove sezone upisati isto toliko pobeda na domaćem frontu. Grdno se prevario. Nije išlo bez Maura Ikardija, koji nije upisao nijedan minut u kupu ove sezone, nedostajao je i Hakim Ziješ da jednim cimom baci na pod pola protivničke odbrane, skupio se kapacitet pluća domaćinu bez Tangija Endombelea.

Karagumruk nije bio infereioran, gotovo u svemu je parirao Galatasaraju. Uspešno je odolevao i bacio vodeći tim turskog šampionata na pleća. Nije se usplašio crvenog grotla, bio je drzak, kako je malo ko očekivao da će biti. Lavovi nisu bili u stanju da mu sakriju loptu, niti da pronađu dobre uglove za šut na gol. Jesu opalili čak 18 puta, međutim, samo četiri lopte završile su u okviru gola. I uglavnom bile lak plen za Emrea Bilgina.

Na kontra strani terena – sušta suprotnom. Čekao je Karagumruk pogodne momente, dve puta ujeo Galatasaraj. Smrtonosno. U oba slučaja Rajan Mendes je bio koban po domaćina.

Reprezentativac Zelenortskih Ostrva je prvo na početku meča podvalio loptu za Markaa, a centarfor Karagumruka se odvojio od čuvara i nije previše razmišljao. Podigao je glavu i tukao. Lopta je završila leđa golmana Galatasaraja.

Hladan tuš. Vremena za oporavak je bilo i više nego dovoljno, napadao je tim Okana Buruka, međutim, uvek je nešto nedostajalo ili je, pak, bilo poteza više u završnici. Tenzija i nervoza su rasli, a nova polukontra označila je kraj učešća Lavova u kupu. Emre Mor je povukao loptu, prosledio je do Rajana Mendesa, a ofanzivac Karagumruka otvorio stopalo i prelepo pogodio.

Karagumruk je otišao u polufinale, igraće protiv Trabzona, dok drugi par čine Bešiktaš i Ankaragudžu.

KUP TURSKE - ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ)

Utorak

Ankaragudžu  Fenerbahče 3:0 (2:0)

/Morutan 10, Čacivanis 33, Rodriges 87/

Sreda

Trabzon – Bašakšehir 1:0 (0:0)

/Višća 57/

Bešiktaš – Konja 2:0 (1:0)

/Udžan 32, Tosun 58/

Četvrtak

Galatasaraj Karagumruk 0:2 (0:1)

/Markao 6, Mendes 84/




tagovi

Kup TurskeKaragumrukGalatasarajRajan Mendes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara