Galijani čeka Riberija

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.02.21. | 17:02

Ili obrnuto...

Pretrčati Seriju C bio je mačji kašalj za stare vukove Silvija Berluskonija i Adrijana Galijanija. U Seriji B situacija je nešto složenija, jer kako tvrde italijanski mediji u drugom rangu italijanskog fudbala odavno nije bilo bilo više novca, ali to ne znači da će Monca odustati. Daleko od toga. Upozoravajuće izjave više su u službi mobilizacije trenera Kristijana Brokija i njegovih pulena, jer Monca je druga posle 20 kola, drži poziciju koja direktno vodi u elitu i sada samo treba da je zadrži.

Pritom, tokom januara ekipu je pojačala velika zvezda Mario Baloteli od koga se očekuje da se vrati na pravi kolosek i ključno doprinese osnovnim ciljevima.

Izabrane vesti

Monca pored Balotelija u sastavu ima još jednu zvezdu - Kevina Prinsa Boatenga, a za eventualni ulazak u Seriju A planiran je dolazak novih asova. Galijani to ne krije. Čak su poznata i neka od imena. Jedno od najjačih - Frank Riberi.

"Riberi i Boateng su veliki prijatelji, tako se rodila ta ideja", kazao je Galijani. "Zamislite da čovek poput mene ne mašta o ulasku u Seriju A... Ako se to dogodi, razgovaraćemo. Naš projekat u Monci ide korak po korak. Prvi smo napravili, ušli smo u Seriju B. Zna se šta je sledeće. Trenutno jesmo drugi, ali to se ne računa. Moramo tu da ostanemo posle 38 kola. Nadam se da ću doživeti da grad u kom sam rođen po prvi put zaigra u Seriji A".

Franku Riberiju ugovor sa Fjorentinom ističe na leto. On je već najavio da nema nameru da ide u penziju i potvrdio da ima pozive da se vrati u nemačku Bundesligu.

Monca je poslednji poraz doživela sredinom decembra, ima najbolju odbranu u ligi i za vikend je čeka veliki derbi sa Empolijem koji je trenutno lider.



tagovi

MoncaAdrijano GalijaniSilvio BerluskoniSerija B

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara