Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ganso ume i k'o lažna devetka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.03.21. | 04:19

Nekadašnji fudbaler Sevilje srušio Bangu

Posle dva klizanja na startu kupa Guanbara, prvenstva Karioka, Fluminense više ne dozvoljava da mu bodove otimaju niželigaši. To su uspevali Rezende i Portugeza, rane su zalečene trijumfov u derbiju Rija protiv osvajača Brazileiraa i ljutog neprijatelja Flamenga, a taj trijumf očigledno je najavio nove pobede. Nije mogao maleni Bangu protiv tima koji ga je ove noći pobedio i 13. put zaredom - 0:1.

Iako po vokaciji ofanzivni vezista kojem nisu strani nastupi na krilnim pozicijama na obe strane, Gansu je poverena uloga špica. Momak o kome se početkom prošle decenije pričalo da će rame uz rame sa Nejmarom otići iz Santosa i zapaliti Evropu pokazao je da može da bude izuzetno koristan kao lažna devetka. Za razliku od Nejmara, Ganso je okasnio sa odlaskom na Stari kontinent gde je sa ne baš previše uspeha nastupao za Sevilju, pa Amijen.

Izabrane vesti

Utakmica ne preterano lepa za oko. Bez velikog brojka smislenih akcija, izglednih prilika... Da nije bilo Gansa i njegovog snalažljivog otvaranja stopala i 51. minuta, možda se timovi ne bi ni pomerili sa nule. Ali obrela se nekadašnja uzdanica Santosa i Sao Paula početkom drugog dela u pravo vreme na pravom mestu i to je bilo dovoljno za napredovanje ka vrhu tabele.

Izabranici Rožera Mašada nastavili su tradiciju koja traje skoro 23. godine. Fluzao je ostao neporažen od Bangua od 8. aprila 1998. godine.

BRAZIL – PRVENSTVO KARIOKA

Subota

Flamengo - Resende 4:1 (0:0)

/Vitinjo 49, Pedro 57, Rodrigo 74, 90+2 - Paulo 64/

Volta Redeonda – Makae 1:0 (0:0)

/Da Silva 64/

Boavista – Nova Iguasu u toku

Nedelja

Bangu - Fluminense 0:1 (0:0)

/Ganso 51/

19.30: Madureira – Portugesa

22.00: Vasko – Botafogo

***kvote su podložne promenama



tagovi

FluminenseGanso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara