©Starsport
©Starsport

Garsija napušta Evropu posle sedam godina

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.06.23. | 06:08

Nekadašnje krilo Crvene zvezde drugi put na izlazinm vratima Arisa

Drugi mandat Matea Garsije u Arisu iz Soluna po svemu sudeći se bliži kraju s obzirom na to da je u meksičkim medijima danas osvanula vest da je Argentinski ofanzivac na korak od Atlasa.

Krilni fudbaler koji je upravo u dresu grčkog kluba, na pozajmici iz Las Palmasa privukao pažnju Crvene zvezde i ubedio rukovodstvo iz Ljutice Bogdana da njegovu slobodu plati 2.200.000 evra mogao bi uskoro da drugi put napusti Solun.

Izabrane vesti

Kako saznaje Superdeportivo, Atlas i Aris su u završnoj fazi pregovora i za očekivati je da fudbaler brzo bude promovisan u Meksiku gde ga na stolu čeka trogodišnji ugovor.

Realizacija ovog transfera značila bi i Garsijin odlazak iz Evrope posle sedam godina. Argentinac rođen 1996. godine u Kordobi, posle afrimacije u matičnom Institutu otisnuo se na Stari kontinent gde odnosno u Las Palmas koji ga je kupio za 400.000 evra.Usledio je niz pozajmica, a igre za Aris bile su razlog da ga šampion Srbije dovede u svoje redove. Ipak, Garsija nije u potpunosti opravdao očekivanja, te je posle samo godinu dana prodat Arisu za 1.300.000 evra.

Argentinac je u prethodne tri sezone imao značajnu minutažu u Arisu sa kojim mu je ostalo još godinu dana ugovora, međutim izvesno je da će ovog leta promeniti sredinu.

Atlas je na letnju pauzu otišao u maju posle eliminacije u četvrtfinalu Klausure od Čivasa, a prva obaveza u okviru Aperture očekuje ga već 2. jula kada će ugostiti Kruz Azul.


tagovi

AtlasMateo GarsijaAris SolunMeksiko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara