Đenaro Gatuzo (©Reuters)
Đenaro Gatuzo (©Reuters)

Gatuzo: Imaju pravo da me masakriraju, ali nadam se da će ostaviti moje momke

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.02.21. | 15:57

"Kritike su zaslužene"

Fudbalere Napolija u četvrtak (18.55) očekuje revanš meč šesnaestine finala Lige Evrope protiv Granade. Španci su priredili iznenađenje na svom stadionu (2:0) i tako pogurali Đenara Gatuza ka izlaznim vratima kluba. Neuspeh na San Paolu mogao bi italijanskog stručnjaka da košta i posla, ali on prihvata krivicu i nada se boljim rezultatima.

Samo jedan trijumf u poslednjih pet mečeva ostavio je Gatuza na tankom ledu. Ruku na srce, pobeda je ostvarena protiv Juventusa, ali posle podviga protiv Stare dame usledio je poraz u Ligi Evrope, pa potom i debakl protiv Atalante u Seriji A (2:4). Već neko vreme se spekuliše da bi bivši igrač i trener Milana mogao da ostane bez posla pod Vezuvom.

Izabrane vesti

"Kritike su zaslužene, stvari ne idu u dobrom smeru i odgovornost je moja. Imaju pravo da me masakriraju, ali nadam se da će ostaviti moje momke. Prolazimo kroz težak period, nastupi su ispod naših mogućnosti. Mučimo se da steknemo kontinuitet, ali svesni smo da nosimo istorijski dres. Prvi krivac sam ja, kao trener", izjavio je Gatuzo.

Pred timom iz Napulja je težak zadatak, a pritisak je sve veći.

"Sutra neće biti nikakvih kalkulacija izlazimo na teren da pobedimo. To je u ovom trenutku naša dužnost. Da li verujem da ćemo se plasirati dalje? Da, ali imamo puno izostanaka. Biće teško, ali moramo da verujemo. U očima mojih momaka sam video da i oni veruju, moramo da ispunimo dužnost, a u fudbalu se nikad ne zna".

Koliko je Napoliju potrebna pobeda govori i činjenica da će se Dris Mertens naći na klupi, iako se tek oporavio od povrede i pitanje je koliko je u stanju da pomogne ekipi.

"Dris će biti na klupi sutra. Nije 100 odsto spreman, ali smo rešili da ga pozovomeo jer je situacija veoma ozbiljna. Sutra ćemo napraviti procenu i videti da li nam je potreban. Trenutno je sposoban za 10 do 20 minuta. Gulam i Kulibali su igrali protiv Atalante, a biće spremni i za Granadu. Ostali smo bez Osimena, niko se još nije oporavio, uključujući i Demea i Hisaja, koji rade na terenu ali nisu 100 odsto spremni".



tagovi

Đenaro GatuzoNapoliGranadaLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara